HOOGWAARDIGE DUURZAME KOFFIE

Een range van professionele melanges van koffie uit gebieden en gemeenschappen die betrokken zijn bij duurzaamheidsprojecten.

DE TOEWIJDING VAN DE LAVAZZA FOUNDATION, GESERVEERD IN IEDERE KOP KOFFIE

Lavazza La Reserva de ¡Tierra! is de collectie van duurzame kwaliteitsblends speciaal voor de professionele barista's.
Elke blend van het La Reserva de ¡Tierra! assortiment bevat koffie uit gebieden en gemeenschappen die betrokken zijn bij projecten op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid, gepromoot en beheerd door de Lavazza Foundation.


La Reserva de ¡Tierra! koffie staat synoniem voor uitmuntendheid en duurzaamheid in de hele toeleveringsketen: Rainforest Alliance Certified™ of biologisch gecertificeerd, zorgvuldig geselecteerd en met aandacht gebrand om uw klant een unieke duurzame smaakervaring van koffieoorsprong te bieden.


De Lavazza Foundation promoot en financiert internationale duurzaamheidsprojecten in de landen waar koffie wordt verbouwd.


¡Tierra! is de naam van de duurzaamheidsprojecten die het bedrijf in 2002 is gestart en waarvan drie gemeenschappen van kleinschalige koffieboeren in Peru, Colombia en Honduras profiteren. Vandaag de dag is dit een breder concept geworden. De Lavazza Foundation beheert duurzaamheidsinitiatieven (rechtstreeks of in samenwerking met leveranciers, internationale organisaties en NGO's) op 3 continenten in 17 landen, met 24 projecten en meer dan 97.000 begunstigden.    

ONTDEK MEER OVER DE LAVAZZA FOUNDATION
Perfectie zit in de details

Lavazza heeft zijn koffie altijd rechtstreeks ingekocht bij telers en lokale koffiehandelaren op basis van specifieke selectiecriteria die zijn ontwikkeld dankzij de technische ondersteuning van onze koffie-experts.

 

La Reserva de ¡Tierra! bonen worden zorgvuldig geselecteerd en gebrand door een combinatie van de traditionele drum-roasting en de lucht convectie methode. Dankzij onze langzame branding garanderen we een aanhoudende smaak en het behoud van de aroma's.

 

 

La Reserva de ¡Tierra! assortiment

Lavazza La Reserva de ¡Tierra! is een compleet aanbod aan blends met unieke smaakprofielen voor uiteenlopende extractiesystemen. Aromatische origin koffies, uitgebalanceerde melanges en intensere koffies zijn verkrijgbaar in Espresso, Filter en Blue Capsules, om aan alle smaken en aan alle operationele behoeften te voldoen voor de perfecte koffie-ervaring.

ONTDEK HET ASSORTIMENT

 

 

 

 

 

Aanpak van klimaatverandering in Brazilië

LAMBARI-BRAZILIË

 

De Lavazza Foundation leidt in totaal 1000 leden via 35 boerenorganisaties op tot Good Agricultural Practices (GAP) om zich aan te passen aan klimaatverandering en zich professioneel te ontwikkelen.

ONTDEK DE PRODUCTEN

 

 

 

Herstel koffieplantages in Colombia

META-COLOMBIA

 

Toen het FARC-conflict eindigde, stimuleerde de Lavazza Foundation de wedergeboorte van koffieplantages door boeren te helpen met het verbeteren van de kwaliteit en productiviteit. Een andere belangrijke bijdrage was de introductie van de Rainforest Alliance Sustainable Agricultural Standard.

ONTDEK DE PRODUCTEN

 

 

 

Verbeter het duurzame welzijn van boeren in Nicaragua

JINOTEGA-NICARAGUA

 

De Lavazza Foundation ontwikkelde een driejarige opleiding om het welzijn van 25 kleine koffieboerengemeenschappen te verbeteren door middel van technische assistentiebezoeken, digitale verzameling van veldgegevens en trainingen over duurzame landbouwpraktijken.

ONTDEK DE PRODUCTEN

 

 

 

Duurzamere koffie telen in India 

KARNATAKA-INDIA

 

De Lavazza Foundation verbetert het concurrentievermogen van de koffieregio door directe ondersteuning van ongeveer 1000 kleinschalige koffieboeren en hun gezinnen. Lokale boerenorganisaties ontvingen de UTZ-certificering (nu onderdeel van de Rainforest Alliance) en werden ondersteund bij het verlenen van diensten aan leden en het bevorderen van de participatie van vrouwen.

ONTDEK DE PRODUCTEN

 

 

 

Duurzame koffieteelt in Mexico

CHIAPAS-MEXICO

 

De Lavazza Foundation vergroot de veerkracht van 900 koffieproducenten door training over productietechnieken, het bouwen van 60 zonnedrogers en geven van managementcursussen voor coöperaties.

Daarnaast helpt de Foundation met de renovatie van koffieplantages.

ONTDEK DE PRODUCTEN

 

 

 

*Min. 30% tot 100% gecertificeerde koffie

Lavazza La Reserva de ¡Tierra! blends zijn Rainforest Alliance gecertificeerd.


Het Rainforest Alliance-logo betekent dat boeren duurzamere landbouwpraktijken volgen die bossen beschermen en klimaatverandering tegen gaan. Ook draagt het bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van boeren en bevorderen van de mensenrechten van arbeiders op de plantages.
Ga voor meer informatie over de Rainforest Alliance naar www.rainforest-alliance.org.    

La reserva de ¡Tierra! Coffee Defenders

De gemeenschap van barista's en koffieliefhebbers die koffieboeren willen ondersteunen en een goede koffiecultuur wil verspreiden voor een duurzamere wereld. Ontdek onze dagelijkse inzet voor een betere koffie en een beter product, van koffieplantage tot kopje.

MEER INFORMATIE
Training ter ondersteuning van kwaliteit

Elke dag organiseert het Lavazza Training Center trainingen voor professionals. Het Lavazza trainingsprogramma biedt een diepgaand inzicht in de grondstof en de transformatieprocessen om zo een cultuur van kwaliteitskoffie bevorderen.

Het Lavazza Training Center is officieel gecertificeerd als ‘Premier Training Campus’ door het SCA. Het SCA is 's werelds meest vooraanstaande vereniging voor de promotie van uitmuntendheid in de wereld van koffie.

Lavazza is ook het eerste koffiebedrijf in Italië met een "Q-Grader“ proeflokaal: een speciale ruimte waar de door de SCA toegekende kwalificatie aan groene koffieproevers kan worden behaald.

ONTDEK MEER OVER HET LAVAZZA TRAINING CENTER