Back
PRODUCTEN
COLLECTIONS
KOFFIE
KOFFIEMACHINES EN MAKERS
Accessoires
BUSINESS
LAVAZZA STORIES
alt alt

FACTORY 1895 IS HET HART VAN EEN UNIEKE ERVARING

Innovatie en het streven naar topkwaliteit zijn als een krachtig aroma dat in elk aspect van dit project tot uiting komt. Factory 1895 is een locatie gewijd aan een nieuwe manier om koffie te creëren, ervaren en proeven.

HET BIJZONDERE VERHAAL

Het begint allemaal bij onze Coffee Designers. Hun missie is om de best bewaarde geheimen ter wereld op het gebied van koffieplantages en terroirs op te sporen en ze te verwelkomen in onze exclusieve collectie. Wil je hun verhalen horen? Vervolg je reis.

"Verkenner? Onderzoeker? Een Coffee Designer is het allebei. We hebben het geluk dat we de kans krijgen om plaatsen te bezoeken en mensen te ontmoeten die we nooit zullen vergeten."

"Studeren, voorbereiden, onderzoeken... dit zijn essentiële onderdelen van onze reizen. Maar er zijn ook altijd verrassingen: je moet ze alleen kunnen opmerken. Dit is vaak hoe de meest bijzondere kansen zich aandienen."
Cristiano Portis


De Factory is een plek waar iedereen kan nagenieten van de ervaringen van onze Coffee Designers. Al je zintuigen worden aangesproken terwijl je op zoek gaat naar de perfecte steenvrucht en jezelf verliest in de verhalen van de finca's

en coöperaties die zich bij de wereld van 1895 hebben aangesloten, op reis naar de kern van de geheimen die ons in staat hebben gesteld ons aromawiel te ontwikkelen.

DE WORTELS VAN VERTROUWEN

De relaties die we hebben met een aantal van onze finca's gaan over veel meer dan alleen werk. In de Braziliaanse finca Guaxupè hangen bijvoorbeeld zwart-witfoto's waarop Giuseppe Lavazza koffiesoorten selecteert op de plaatselijke plantage. Deze band van vertrouwen en vriendschap duurt al tientallen jaren.

Welke eigenschappen zorgen ervoor dat een koffieboon opvalt voor de Coffee Designers die topkwaliteit nastreven?

Je krijgt de antwoorden op deze vragen en nog veel meer tijdens een bezoek aan onze Factory.


AAN DE SLAG

Het koffiebrandlaboratorium waar onze Roasting Masters werken is onmiskenbaar: het onweerstaanbare aroma van koffie zal je tegemoet komen zodra je dichterbij komt en je aanmoedigen om je pas te versnellen. Hier zie je hoe koffiebonen uit alle hoeken van de wereld worden getransformeerd van grondstof naar een uitstekend ingrediënt.

"Technologische precisie en menselijk onderscheidingsvermogen zijn beide nodig voor de selectie van de beste koffiebonen; de enige bonen die doorgaan naar de brandfase."

HET SELECTEREN VAN KOFFIEBONEN

"1895-koffie komt uit unieke terroirs, die vaak enorm van elkaar verschillen: om deze reden is er voor het vakkundig branden eerst een ‘helder beeld’ van de bonen nodig. In Fabriek 1895 wordt hiervoor een optische sorteermachine gebruikt. Deze controleert de kleur van de individuele koffiebonen en scheidt ze vervolgens met een zacht zuchtje lucht op basis van de resultaten."
Michele Galbiati

Het branden brengt de natuurlijke eigenschappen van de groene koffie naar voren: de enige wijziging die is toegestaan zodra het proces begint. De meest actuele technologie werkt in perfecte harmonie met ruim een eeuw aan ervaring om de beloofde blend van innovatie en creativiteit waar te maken.

TRADITIE EN INNOVATIE: EEN DYNAMISCH EVENWICHT

Ons onderzoek draait niet alleen om het vinden van nieuwe telers, maar ook om technologie. We zijn zelfs de eerste in Europa met een ultramoderne brandmachine waarmee onze Roasting Masters dankzij een innovatief vloeistofdynamisch systeem hun talent ten volle kunnen benutten. Het tot in de perfectie branden van elk type koffie is een fascinerend proces, dat bestaat uit vallen en opstaan totdat de perfecte formule is gevonden. Eureka!

Het brandproces is een van de essentiële fasen in de productie van koffie, maar wat houdt het precies in?

Ontdek de antwoorden op al uw vragen in Factory 1895.

"Een Specialty Coffee is krachtig en complex tegelijk. Ook de Factory is ontworpen en gebouwd om dit te weerspiegelen: veelzijdig, maar met een duidelijk doel."

"Onze droom was om een wereld te creëren waarvan we houden en die we door en door kennen als nooit tevoren, door ons te richten op vaardigheden en passie, maar ook op technologie, die nu in elk aspect van ons leven aanwezig is. Als je me zou vragen wat echt het verschil maakt, zou ik je zeggen dat het niet ‘wat’ is, maar ‘wie’: onze Roasting Masters."
Francesca Dangelico


DE COFFEE CAVE

Deze reis startte met Coffee Designers die op zoek gingen naar de meest prestigieuze oorsprongsgebieden van koffie, en werd voortgezet door de toegewijde inspanningen van onze Roasting Masters: nu is de tijd gekomen om jezelf over te geven aan een kopje vol ervaring, gewijd aan alle zintuigen.

Wijze mensen zeggen dat oefening kunst baart. Maar dat wist je al: de meest verfijnde geneugten vereisen aandacht, expertise en tijd. Ze vereisen begeleiding. In onze Coffee Cave wordt de verfijnde wereld van koffiearoma's ontrafeld om je een verrukkelijke ervaring te bieden die zowel verrassend en authentiek is in zijn eenvoud.

Coffeliers begeleiden je op je ontdekkingstocht langs de reuk- en smaaksensaties van 1895-creaties. Wat zijn hun geheimen?

Ontdek alle antwoorden en vind de perfecte koffie voor jou.

Klantenservice

Heb u hulp nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen, of neem contact met ons op.

LUIGI LAVAZZA SPA

Via Bologna, 32,
10152, Turijn, Italie