TERUG
8 minuten
Coffee Culture

De Earth Defenders: de verdedigers van de aarde, achter de lens.

Gepubliceerd op 28 maart 18

36 foto’s, een voor elke pagina van de drie kalenders, gewijd aan de Earth Defenders.

Een rivier van emoties: onverschrokkenheid, trots, liefde en hard werk, voor eeuwig vastgelegd door drie grote fotografen van internationale naam en faam.

 

Lavazza heeft de eerste kalender van de trilogie, voor 2015, aan Steve McCurry toevertrouwd.

Hij is een fotograaf die bekend staat vanwege de artistieke gevoeligheid die hij gebruikt om menselijke verhalen te vertellen over oorlogsconflicten, culturen die verdwijnen en oude en moderne tradities.

 

 

“Toen Francesca Lavazza dit project voorstelde was ik direct enthousiast en voelde ik me vereerd.”

 

Steve heeft toegezegd om een ode uit te brengen aan Afrika, aan haar mensen met hun grote waardigheid, traditie en geschiedenis. Om de mannen te eren en vooral de vrouwen, die het hardste werken.

 

Hij slaagde erin om de prachtige ziel van het continent vast te leggen, de energie en waardigheid, door het voedsel en de tradities met betrekking tot het land te portretteren. Tradities die de verdedigers van de aarde voor hun kinderen willen behouden, in de geest van opoffering en grote passie.    

02-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-sx.
03-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-dx.

 

 

En het is deze generatieovergang tussen vaders en zonen, samen met de nieuwe kijk op de wereld die de jongelui aan hun ouderen overbrengen, die het onderwerp is voor de tweede kalender, die zijn origine in Latijns-Amerika vindt en is toevertrouwd aan Joseph Anthony Lawrence.

 

Joey L. is een Canadese fotograaf die bekend staat om het verkennen van verre gebieden voor het ontdekken van nieuwe culturen, zoals India en Ethiopië. Zijn foto’s, genomen voor Lavazza, tonen echte en buitengewone personen in normale situaties, met de bedoeling deze ongelooflijke agrarische praktijken uit te beelden en iedereen hier bekend mee te maken.

 

“We hebben veel tijd, middelen en vooral passie in deze foto’s geïnvesteerd.”

 

Elke foto toont het thema, Van vader op zoon, met een perfecte balans tussen een nieuwe wereldvisie en vaardigheden die uit het verre verleden worden overgedragen.    

04-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-fotofrafi-img-sx.
05-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-fotofrafi-img-dx.

 

 

“Deze samenwerking met Lavazza is een unieke en magische ervaring.”

 

Deze verklaring van Denis Rouvre is de gedachte die wordt gedeeld door de drie fotografen die betrokken zijn bij het hele project. Het project werd in 2017 in Azië afgesloten met de Franse fotograaf, bekend om zijn onderscheidende gevoeligheid.

 

Vanaf het begin vond hij het onderwerp van de laatste kalender We zijn wat we leven van groot belang en zeer stimulerend vanuit creatief oogpunt; het vastleggen van de mens in relatie tot zijn omgeving.


Om dit te doen, heeft hij twee beelden op een zeer formele manier aan elkaar gekoppeld: aan de ene kant de mens met zijn gewoonten, aan de andere kant een plaats, een geografie, een landschap.

 

 

Hij heeft inheemse volkeren, boeren en mensen die bij de zee leven gefotografeerd, waarbij hij heeft gezocht naar een reflectie van de omgeving in hun gezichten en in hun karakter. In elk van deze mensen zag hij helden die in nauw contact met hun land leven: hun leven is niet gemakkelijk, maar zij zijn gelukkig.

 

Steve, Joey en Denis moesten bij thuiskomst, na de fotoshoot, toegeven dat ze een belangrijke les over het leven hadden geleerd. De hoop is dat ze erin geslaagd zijn om de gevoelens over te brengen die ze hebben ervaren, en dat die beelden de manier kunnen veranderen waarop ze worden gezien, in alles.    

Wij hebben andere artikelen gevonden die u wellicht interessant vindt...

MAGAZINE
Ex Machina: mijmeringen over koffiemachines

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Turks of cezve

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Napolitaanse koffiemaker

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Koud gebrouwen koffie

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Sifon

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
V60

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Espresso

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
AeroPress

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
De “Born Social”-campagne

Coffee Culture

ONTDEK MEER
MAGAZINE
De Earth Defenders: Achter de lens van de verdedigers van de Aarde

Coffee Culture

ONTDEK MEER