TERUG
2 minuti
The Factory of Taste

Heerlijke identiteiten – speciale recepten van de Cerea broers en Davide Oldani

Gepubliceerd op 11 oktober 17

Een espresso, twee recepten, drie met Michelinsterren bekroonde chef-koks
Traditie, onderzoek en innovatie komen samen in een moderne interpretatie van het typisch Italiaanse ontbijt, ter gelegenheid van de 4e editie Heerlijke Identiteiten.

 

De broers Roberto en Enrico Cerea van Identità New York en Davide Oldani van Identità Chicago delen met ons hun persoonlijke “Buongiorno!” samen met Lavazza, de sponsor van het initiatief, met deze exclusieve recepten die niet zouden misstaan in de beste Italiaanse restaurants.

“een ontbijtdelicatesse: het genoegen om de dag te beginnen met iets zoets streelt zowel de ziel als de tong.”
Roberto Cerea

Een perfecte muffin met zachte yoghurt en koffieroom: een combinatie die samen met een espresso pure perfectie belichaamt. Dit ontbijt roept meteen een gevoel van huiselijke gezelligheid en familie op, een moment om samen te genieten.

 

De smaak en het unieke aroma van koffie geven deze recepten karakter en maken het tot een bijzonder geheel. De twee broers hebben ervoor gekozen om de koffiebonen eerst te pletten. Vervolgens worden de bonen nog een keer “gebrand” in de oven, een belangrijke stap om alle sensorische eigenschappen te doen ontwaken.

 

Een eenvoudig recept met de geur van thuis, voor een Italiaans “Buongiorno!”
Familie- en jeugdherinneringen zijn de basis van deze creatie van chef-kok Davide Oldani.

“Een Italiaanse snack, overheerst door koffie en vergezeld van traditionele smaken.”
David Oldani

Davide Oldani is de maker van popcuisine. In zijn onderzoek streeft hij altijd naar een combinatie van traditie, hoge kwaliteit en toegankelijkheid. Dit heeft geleid tot een bijna tien jaar lange hechte werkrelatie met Lavazza.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-IdentitaGolose-Articolo-imgsx1
Lavazza-Magazine-InspiringCooking-IdentitaGolose-Articolo-imgdx1

Het is juist zijn voortdurende terugkeer naar traditie, in een samenleving die zich steeds verder ontwikkelt, die de inspiratie vormde voor deze creatie.
Oldani stelt voor om koffie te zetten in een mokkapot, vergezeld van 3 verschillende fruitjams en luchtig, zacht brood gemaakt met behulp van een innovatieve techniek: de sifon.

 

Een typisch Italiaanse snack, met geuren en smaken die u zo terugvoeren in de tijd.

Wij hebben andere artikelen gevonden die u wellicht interessant vindt...

MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR