Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
1H

Ingrediënten
  • 100 g buffelmozzarella DOP uit Campania
  • 2 g melk
  • 180 g verse spinazie
  • 4 Sint-jakobsschelpen
  • 4 gamba’s
  • 140 g ongezouten kabeljauw (stuk filet met dik vlees)
  • 12 kappertjes
  • 180 g gekookte cannellinibonen (90 g ongekookt)
  • 50 g koffie (espresso of moka)
  • 12 gram boter
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes verse oregano
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Meel 00 al naar gelang nodig
  • Extra-virgine olijfolie al naar gelang nodig
  • Rode bietenkiemen al naar gelang nodig
  • Koffiepoeder al naar gelang nodig
Bereiding
BONENMOUSSE MET KOFFIESMAAK

Verhit de bonen gedurende ongeveer 8 minuten in een braadpan met de helft van de boter en een beetje water; voeg dan de koffie toe en laat het nog 2 minuten doorkoken. Wanneer het geheel gaar is, meng en zeef de inhoud (indien nodig) totdat u een gladde, gelijkmatige crème krijgt. Roer vervolgens de overgebleven boter erdoor heen, breng alles op smaak met peper en zout, en houd het warm in een bain-marie, afgedekt met plastic folie.

Bereiding

Bonenmousse met koffiesmaak

Verhit de bonen gedurende ongeveer 8 minuten in een braadpan met de helft van de boter en een beetje water; voeg dan de koffie toe en laat het nog 2 minuten doorkoken. 
Wanneer het geheel gaar is, meng en zeef de inhoud (indien nodig) totdat u een gladde, gelijkmatige crème krijgt. Roer vervolgens de overgebleven boter erdoor heen, breng alles op smaak met peper en zout, en houd het warm in een bain-marie, afgedekt met plastic folie.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-01_sx
Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-02_dx

Crème van buffelmozzarella

Meng de blokjes mozzarella snel met de melk en een beetje zout; vervolgens een emulsie maken met extra-virgine olijfolie totdat u een gladde en compacte crème heeft.


Knapperige spinazie

Was en droog de bladspinazie. Roerbak deze snel in een pan met extra-virgine olijfolie, een half teentje knoflook, en breng op smaak met peper en zout.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-03
DE ZEEVRUCHTENSALADE
Pel de gamba’s zonder de staart te verwijderen; snijd de kabeljauw in blokjes van ongeveer 35 g en verwijder de Sint-jakobsschelpen uit de schelp. Schroei de vis snel dicht met extra-virgine olijfolie, het andere halve teentje knoflook en een takje tijm. Breng op smaak met peper en zout.

Presentatie

Leg eerst de crème van bonen en buffelmozzarella op het bord, en vervolgens de knapperige spinazie; plaats de zeevruchten hier bovenop en garneer met bietenkiemen, de overgebleven tijm, verse oregano en koffiepoeder.

Enkele suggesties voor het avondeten: laat u inspireren door deze recepten!

MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 10d
Koffielikeur

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H 1m
Donut

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 4H 20m
Witte chocolademousse

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 30m
Koffieparfait

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 7H 15m
Beierse koffiecake

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 5m
After dinner ijskoffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR