Tonijnsalade

MOEILIJKHEID
10H

Ingrediënten
Voor de tonijn
  • 360 g tonijnfilet
  • 1 takje munt
  • 1 takje peterselie
  • 1 appel
  • 1 avocado
  • zout naar smaak
  • 1 citroen
  • 80 g espressokoffie
  • pindaolie naar smaak
Voor de saus
  • 160 g sinaasappel
  • 80 g citroen
  • 20 g espressokoffie
  • kaneel naar smaak
  • suiker naar smaak
Voor de mousse
  • 4 avocado’s
  • 160 g espressokoffie
  • chilipoeder naar smaak
  • 40 g limoen
  • 200 g room
  • extra-vergine olijfolie naar smaak
Bereiding

Bereidingswijze

Voor de tonijn

Snijd de tonijnfilet in 4 stukken en verwijder het vet.

Snijd vervolgens de appel in tweeën: laat de ene helft in de citroen marineren en de andere helft in de espresso gedurende 10 uur.

 

Insalata di tonno
Insalata di tonno
Insalata di tonno

Hak de munt en de peterselie fijn, snijd de avocado in plakjes en kruid deze met zout en citroensap.

Neem de met koffie- en citroen-gemarineerde stukken appel en snijd deze in dunne plakjes.

Voor de saus

Meng samen met de sinaasappel, citroen, suiker en kaneel en voeg vervolgens de koffie toe.

 

Voor de mousse

Maak de avocado schoon, meng het vruchtvlees met de olijfolie, chili en limoensap, en voeg de koffie toe.

Filter het mengsel met een fijne zeef en voeg de room toe.

Zet het mengsel in de koelkast voordat u het in een bakje doet. 

 

Voor de garnering

Laat de appel in het citroensap marineren, bestrooi deze met suiker en droog deze in de oven op 90 °C gedurende twee uur. Elke 30 minuten omkeren.

 

 

Presentatie

Schik de plakjes appel, avocado en zalm op een bord, voeg de mousse toe en maak de schotel af door de saus over de tonijn te schenken.

 

Insalata di tonno
Insalata di tonno

 

Speciale dank aan Christian Graziani, voormalig leerling van het IFSE Culinair Instituut - School voor Haute Cuisine en Patisserie.

 

 

De ideale koffie voor dit recept

Divino

Fluweelzacht, met een verfijnde en chocoladeachtige smaak

Een blend van premium Robusta en Arabica, voor een fluwelen espresso met noten van chocolade en likeur, vergezeld van een vleugje gedroogd fruit. Goddelijke cafeïne.

ONTDEK MEER

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 10d
Koffielikeur

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H 1m
Donut

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 4H 20m
Witte chocolademousse

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 30m
Koffieparfait

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 7H 15m
Beierse koffiecake

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 5m
After dinner ijskoffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR