lavazza:magazine/ricette/typology/salate

Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
1H

Ingrediënten
  • 60 gr. rijst
  • 2 vijgen
  • 30 gr. fontinakaas
  • 20 gr. pistachenoten
  • 1/2 sjalotje
  • 10 gr. honing
  • Koffie naar smaak
  • Kaneel naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Zoveel groentebouillon als nodig
Bereiding

Bereiding

Snijd de vijgen in partjes, marineer ze in honig, koffie en kaneel en plaats ze vervolgens 30 minuten in een voorverwarmde oven van 90°C. Snijd vervolgens de rest van de vijgen en 15 gr. pistachenoten fijn en blend en zeef het mengsel.

Rooster een half sjalotje en de rijst in een steelpan, voeg geleidelijk de bouillon toe en laat 20 minuten koken.
Roer zodra de rijst klaar is, de fontinakaas erdoor en voeg een klein beetje koffiepoeder toe.

2.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img2-sx
3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img3-dx

Presentatie

Serveer de risotto met de vijgenpartjes en sprenkel aan het einde de fijngehakte pistachenoten en koffie eroverheen.

4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img5-sx
5.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img4-dx

Enkele suggesties voor het avondeten: laat u inspireren door deze recepten!