Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
15m

Ingrediënten
Voor de pompoencrème
  • 300 g pompoen
  • 5 g ui
  • 1 liter groentebouillon
  • zout naar smaak
  • extra-vergine olijfolie naar smaak
Voor de worst
  • 250 g worst
  • 10 g ui
  • zout naar smaak
  • extra-vergine olijfolie naar smaak
Voor de risotto
  • 240 g Carnaroli-rijst
  • 50 g witte wijn
  • 150 g robiolakaas
  • 25 g boter
  • 2 kopjes espressokoffie
  • 5 g ui
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • peterselie naar smaak
  • extra-vergine olijfolie naar smaak
Bereiding

Bereidingswijze

Snijd de pompoen in plakjes en laat deze een uur tot anderhalf uur met wat suiker drogen in de oven op 90 °C.

Bak de ui in een koekenpan, snijd de rest van de pompoen in blokjes en bruin deze voor een paar minuten. Blijf roeren zodat de pompoen niet aan de pan blijft kleven. Giet de groentebouillon beetje bij beetje in een kleine pan totdat de pompoen gaar is: het moet een zacht en romig mengsel geworden.

Verhit in een andere pan de olie en bak de ui. Voeg de gesneden worst toe en breek het vlees op met een garde zodat er geen grote stukken zijn.

Bereid in de tussentijd de worstspiesjes. Zodra de rijst klaar is, bak de spiesjes in een pan met een scheutje olie.

4Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_01
5Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_01

Verhit in een andere pan de olie met de gehakte ui, voeg de rijst toe en bak deze licht aan. Voeg na 2-3 minuten de witte wijn toe. Laat de rijst 15-20 min koken. Voeg, wanneer de rijst droog begint te worden, een pollepel met zeer hete bouillon toe.

Voeg het pompoenmengsel, de robiola, de worst en, als laatste, de espressokoffie toe. 

Roer de boter erdoor, voeg wat peper, zout en peterselie toe.

Presentatie

Bereid de zijkant van het bord voor met een scheutje olie en bestrooi het met wat gezeefde koffie. Schik de rijst op het bord en leg het worstspiesje ernaast. Garneer de schotel met de gedroogde pompoen en een beetje peterselie.

7Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_02
8Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_02

De ideale koffie voor dit recept

Qualità Rossa

Gebalanceerde, volle en langdurige smaak

Uit de eenheid van natuurlijke Braziliaanse Arabica en Robusta ontstaat de mythe die voortleeft in een rijke, evenwichtige en volle espresso. Rode Italiaanse passie.

ONTDEK MEER

Enkele suggesties voor het avondeten: laat u inspireren door deze recepten!

MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 10d
Koffielikeur

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H 1m
Donut

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 4H 20m
Witte chocolademousse

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 30m
Koffieparfait

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 7H 15m
Beierse koffiecake

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR