Kwartelborst met wortelpuree

MOEILIJKHEID
1H

Ingrediënten
Voor de kwartel
  • 8 kwartelborsten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 8 bladen canasta-sla
  • 60 g kool
  • 4 bladen prei
  • 10 g peterselie
  • 15 g koffiepoeder
  • zout en peper op smaak
  • extra-vergine olijfolie naar smaak
Voor de wortelpuree
  • 100 g wortel
  • 40 g aardappel
  • 40 g boter
  • zout naar smaak
Bereiding
Ingrediënten
Voor de saus
  • 1 sinaasappel
  • 60 g vleesbouillon
  • 10 g boter
  • 10 g koffiepoeder
  • zout naar smaak
  • 10 g suiker
Voor de garnering
  • 8 champignons
  • 10 g boter
  • zout en peper op smaak
  • 10 g saus
Bereiding

Bereiding

VOOR DE KWARTEL

Snijd de kool in reepjes en kook deze in een pan samen met de canasta-slabladen en de prei.
Snijd daarna de kwartel in plakjes en hak een deel daarvan fijn; bak de gehakte kwartel in olie met knoflook en de fijngehakte tijm. Als het vlees gaar is, voeg het zout, peper en koffiepoeder toe.

Rol de canasta-slabladen op en bind deze samen met de prei. Bak alles op 160° voor 5 minuten in de oven.

 

DE WORTELPUREE

Snijd de aardappels en wortels fijn tot een mirepoix en kook de groente; klop het mengsel daarna en zeef het.

Voeg boter en zout toe, en meng alles goed.

 

DE CHAMPIGNONS

Snijd de champignons en kook deze tussen de 80° en 90°, met wat boter en zout.

Voeg de sinaasappelsaus toe.

3-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img1-sx
4-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img2-dx

Presentatie

Schep voor het serveren wat puree op het bord. Leg twee plakjes kwartel bovenop de wortelpuree. Voeg daarna de champignons toe en garneer het gerecht met wat druppels sinaasappelsaus.

5-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img3-sx
6-Lavazza-magazine-inspiringCooking-Cookitright-petto-quaglia-img4-dx

Enkele suggesties voor het avondeten: laat u inspireren door deze recepten!

MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H 20m
Pruimencake met gerst

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE
Cook It Right

Cook it right

ONTDEK MEER
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR