Koffietaartje

MOEILIJKHEID
3H

Ingrediënten
VOOR HET ZOETE KRUIMELDEEG
  • 300 g bloem type 00
  • 100 g suiker
  • 100 g olijfolie
  • 1 ei
  • 40 g eidooiers
  • 6 g gist
  • vanille-extract
  • zout
  • schil van een halve citroen
VOOR DE CRÈME
  • 200 ml water
  • 300 ml koffie
  • 2 eieren
  • 1 dooier
  • 50 g suiker
  • 40 g maïsmeel
  • 75 g chocolade
VOOR DE MERINGUE
  • 60 g eiwitten
  • 120 g suiker
Bereidingswijze
VOOR HET ZOETE KRUIMELDEEG

Doe de eieren en de dooiers in een hoge, smalle kom, besprenkel met olie en meng alles met een handmixer. Plaats het mengsel in een keukenmachine en voeg eerst de bloem en de suiker toe, dan de citroenschil en het vanille-extract. Kneed de ingrediënten tot u een mooi glad deeg heeft. Laat het deeg ongeveer een uur rusten in de koelkast. Smeer de vormen in met boter en verspreid het deeg, met ongeveer 30/50 g deeg per portie. Bak de vormen 10-12 minuten in een conventionele oven op 180 °C. Nadat de taartjes klaar zijn, eerst laten afkoelen.

Bereidingswijze

VOOR HET ZOETE KRUIMELDEEG

Doe de eieren en de dooiers in een hoge, smalle kom, besprenkel met olie en meng alles met een handmixer.

Plaats het mengsel in een keukenmachine en voeg eerst de bloem en de suiker toe, dan de citroenschil en het vanille-extract. Kneed de ingrediënten tot u een mooi glad deeg heeft. Laat het deeg ongeveer een uur rusten in de koelkast.

3Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2sx
4Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2dx
5Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img4
Smeer de vormen in met boter en verspreid het deeg, met ongeveer 30/50 g deeg per portie. Bak de vormen 10-12 minuten in een conventionele oven op 180 °C. Nadat de taartjes klaar zijn, eerst laten afkoelen.

VOOR DE CRÈME

Bereid de koffie en breek de chocolade in stukjes. Neem een kom en klop de eieren, de dooiers en de suiker, voeg dan het maïsmeel toe.

Breng het water aan de kook in een grote steelpan. Giet het eimengsel in het water en kook ongeveer 2 minuten totdat u een stevig deeg heeft. 

 

Voeg de eerder bereide koffie toe, doe het vuur uit en voeg de stukjes chocolade toe. Meng met een garde of een handmixer tot de chocolade volledig is gesmolten. Laat het daarna afkoelen.

 

 

VOOR DE MERINGUE

Doe 60 g eiwit en 120 g suiker in een kom en klop totdat u een stevig en luchtig mengsel heeft. Het deeg is klaar wanneer u de kom ondersteboven kunt keren en het mengsel aan de bodem van de kom blijft kleven.

 

 

VOOR DE VULLING

Zodra de crème is afgekoeld, voeg ongeveer 50 g meringue toe voor elke 150 g room en roer totdat u een egaal mengsel heeft.

Presentatie

Bestrooi het deeg met poedersuiker, vul het met de room en garneer met het fruit.

7Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6sx
8Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6dx

De ideale koffie voor dit recept

Cereja Passita

Vol met vleugjes honing

100% Arabica koffie van het Cerrado-plateau. Van een late oogst, een volle espresso met intense noten van honing en chocolade. Brazilië in droomvorm.

ONTDEK MEER

Enkele suggesties voor het avondeten: laat u inspireren door deze recepten!

MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR