Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
15m

Heerlijk en zomers, de espressogranita met ricottacrème combineert de frisheid van granita met de zachte romigheid van de ricottacrème.
Ingrediënten
  • 500 ml koffie 100 g suiker 50 ml water ½ vanilleboon
  • 125 g ricotta van koeienmelk 25 g poedersuiker 4 sneetjes brioche
Bereiding
De granita voorbereiden

Bereid de koffie. Combineer de suiker en een stukje van de vanilleboon met water en breng het aan de kook. Voeg de koffie toe, giet het in een kom en zet het in de vriezer. Meng het om de 30 minuten met een vork totdat het bevroren is.

Ricottacrème en briochewafel

Klop de ricotta en de poedersuiker met de elektrische mixer totdat u een egale crème heeft. Zet het in de koelkast. Rooster de sneetjes brioche in de oven gedurende 5 minuten op 180 °C.

PRESENTATIE

Serveer de granita in een glas. Garneer met een schepje zoete ricotta en een briochewafel.

Bereidingswijze

Voor de granita

Bereid de koffie met de mokkapot.

Combineer de suiker en een stukje van de vanilleboon en breng het aan de kook.

Giet alles in een kom en zet deze in de vriezer.

Meng het om de 30 minuten met een vork totdat het bevroren is.

Granita al caffè con crema di ricotta
Granita al caffè con crema di ricotta

Voor de ricottacrème en briochewafels

Klop de ricotta en de poedersuiker met de garde tot een gladde crème en zet deze vervolgens in de koelkast.

Rooster de sneetjes brioche in de oven gedurende 5 minuten op 180 °C.

Presentatie

Serveer de granita in een glas, garneer met een schepje zoete ricotta en een briochewafel.

Granita al caffè con crema di ricotta
Granita al caffè con crema di Ricotta

De ideale koffie voor dit recept

Qualità Oro

Zoet en aromatisch

Een intense, zeer aromatische blend van hoogwaardige 100% Arabica-bonen, ideaal voor de echte koffiekenner.

ONTDEK MEER

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H 20m
Pruimencake met gerst

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE
Cook It Right

Cook it right

ONTDEK MEER
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR