Voor de granita
Bereid de koffie met de mokkapot.
Combineer de suiker en een stukje van de vanilleboon en breng het aan de kook.
Giet alles in een kom en zet deze in de vriezer.
Meng het om de 30 minuten met een vork totdat het bevroren is.
Bereid de koffie. Combineer de suiker en een stukje van de vanilleboon met water en breng het aan de kook. Voeg de koffie toe, giet het in een kom en zet het in de vriezer. Meng het om de 30 minuten met een vork totdat het bevroren is.
Klop de ricotta en de poedersuiker met de elektrische mixer totdat u een egale crème heeft. Zet het in de koelkast. Rooster de sneetjes brioche in de oven gedurende 5 minuten op 180 °C.
Serveer de granita in een glas. Garneer met een schepje zoete ricotta en een briochewafel.
Voor de granita
Bereid de koffie met de mokkapot.
Combineer de suiker en een stukje van de vanilleboon en breng het aan de kook.
Giet alles in een kom en zet deze in de vriezer.
Meng het om de 30 minuten met een vork totdat het bevroren is.
Voor de ricottacrème en briochewafels
Klop de ricotta en de poedersuiker met de garde tot een gladde crème en zet deze vervolgens in de koelkast.
Rooster de sneetjes brioche in de oven gedurende 5 minuten op 180 °C.
Serveer de granita in een glas, garneer met een schepje zoete ricotta en een briochewafel.
De ideale koffie voor dit recept
Qualità Oro
Zoet en aromatisch
Een intense, zeer aromatische blend van hoogwaardige 100% Arabica-bonen, ideaal voor de echte koffiekenner.