Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
15m

Ingrediënten
VOOR DE FILET
  • 1 varkensfilet
  • plakjes spek
  • knoflook
  • laurierblad
  • tijm
  • rozemarijn
  • olie
  • witte wijn
  • zout
  • peper
VOOR DE CRÈME
  • 1 rijpe avocado
  • 50 g milde Gorgonzola
  • 10 g boter
  • koffiepoeder
Bereiding

Bereidingswijze

Voor de filet

Bak de filet aan in een koekenpan met een scheutje olie, knoflook, laurier, rozemarijn en tijm. Voeg zout en peper toe en zodra het vlees bruin is, verwijder de knoflook en meng met witte wijn. Laat het inkoken en doe het 10-15 minuten in de oven op een temperatuur van 180 °C.

Eenmaal gekookt, haal het vlees uit de oven en laat het 2/3 minuten rusten. 

Doe 2 plakjes spek in een hete koekenpan en laat ze bakken totdat ze knapperig zijn.

03-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-sx-01
04-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-dx-01

Voor de avocadocrème

Verwijder de huid van de avocado en duw het met de Gorgonzola door een fijnmazig filter. Voeg vervolgens de boter op kamertemperatuur en het koffiepoeder toe en meng het tot een glad, gelijkmatig mengsel.

Presentatie

Plaats de crème op de plaat en schik de plakjes filet en het knapperige spek afwisselend hier overheen. Rond af met een bolletje avocado ondergedompeld in het koffiepoeder en een blokje Gorgonzola.

06-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-sx-02
07-Lavazza-Magazine-CookitRight-filettoMaiale-img-dx-02

De ideale koffie voor dit recept

Crema e Gusto Classico

Harmonieus en romig

Uit de samenkomst Braziliaanse Arabica en Afrikaanse en Aziatische Robusta ontstaat een volle aromatische espresso, versterkt met zoete chocoladeachtige noten, licht gekruid. Absoluut verrukkelijk.

ONTDEK HET ASSORTIMENT

Enkele suggesties voor het avondeten: laat u inspireren door deze recepten!

MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H 20m
Pruimencake met gerst

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE
Cook It Right

Cook it right

ONTDEK MEER
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR