Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
20m

Ingrediënten
  • 1 stuk ossenhaas
  • 50 g „00” bloem
  • 2 hele eieren
  • 50 g broodkruimels
  • 100 g amandelstukjes
  • 42 g oploskoffie
  • 2 sinaasappels
  • 2 venkelbollen
  • Zout naar smaak
  • Koffiepoeder al naar gelang nodig
  • extra-vergine olijfolie naar smaak
Bereiding

Bereiding

Snijd het vlees in stukken van 3-4 cm.
Bereid de koffie, schenk deze in een diepe kom en dompel het vlees hierin onder. Bedek de kom met huishoudfolie en laat het intrekken. 

Bereid een klassiek paneermengsel met bloem, ei, broodkruimels en stukjes amandelen; bedek de stukjes vlees met het paneermengsel en bak het in extra vierge olijfolie. Verwijder vervolgens de overtollige olie door het vlees op een vel keukenpapier te leggen.

3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-filettomanzo-img02-sx.
4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-filettomanzo-img02-dx.
5.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-filettomanzo-img04
Maak een salade van fijn gesneden venkel en stukjes sinaasappel, afgemaakt met een sinaasappel-citronette dressing.

Presentatie

Plaats de stukjes vlees op het midden van het bord, voeg de salade toe aan één kant en besprenkel met wat koffiepoeder. 

De ideale koffie voor dit recept

Prontissimo! Classico

Een uitzonderlijke blend van oplosbare 100% Arabica koffie, medium branding, zacht en zeer harmonieus, met delicate vleugjes karamel. Glutenvrij.

ONTDEK MEER

Enkele suggesties voor het avondeten: laat u inspireren door deze recepten!

MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H 20m
Pruimencake met gerst

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE
Cook It Right

Cook it right

ONTDEK MEER
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR