Espresso tiramisu

MOEILIJKHEID
15m

Zachte romige mascarponecrème, zonder eieren, wordt gecombineerd met de grove textuur van maïsmeel dat wordt gebruikt om Meliga-koekjes te maken. De warme koffie en de koude ingrediënten in het recept vormen een perfect evenwicht en benadrukken het aroma van de koekjes, die net niet helemaal doorweekt zijn.
Ingrediënten
VOOR DE TIRAMISU
  • espressokoffie Meliga-koekjes mascarponecrème cacao
Voor de mascarponecrème
  • 250 g mascarpone 60 g poedersuiker 90 g vloeibare room 40 g volle melk ¼ vanilleboon
Bereiding

Doe de mascarpone in een kom. Voeg de poedersuiker, melk, room en vanille toe. Gebruik een elektrische mixer en meng tot een zachte crème. Giet het mengsel in een spuitzak en plaats deze in de koelkast.

PRESENTATIE

Leg een Meliga-koekje op de bodem van een cappuccinokopje. Voeg een volle theelepel mascarponecrème toe. Giet de hete koffie rondom de room. Lichtjes bestrooien met pure cacaopoeder. Wij raden u aan espressokoffie te gebruiken voor dit recept.

Bereidingswijze

Doe de mascarpone in een kom.

Voeg de poedersuiker, melk, room en vanille toe.

Gebruik een elektrische mixer en meng tot een zachte crème.

Giet het in een spuitzak en plaats deze in de koelkast.

 

 

Presentatie

Leg een Meliga-koekje op de bodem van een cappuccinokopje.

Voeg een volle theelepel mascarponecrème toe.

Giet de hete koffie rondom de room.

Lichtjes bestrooien met pure cacaopoeder.

 

Wij raden u aan espressokoffie te gebruiken voor dit recept.

 

 

De ideale koffie voor dit recept

Qualità Rossa

Volle, evenwichtige en blijvende smaak

Natuurlijke Braziliaanse Arabica en Robusta worden gecombineerd om een complete, evenwichtige en volle espresso te creëren. Rode Italiaanse passie.

ONTDEK MEER

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H 20m
Pruimencake met gerst

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE
Cook It Right

Cook it right

ONTDEK MEER
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR