TERUG
TheCoffeeBook

E voor espresso

Gepubliceerd op 16 juli 17

De espresso wordt overal ter wereld erkend als de Italiaanse koffie bij uitstek. Hij wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van wat Italianen ‘crema’ noemen (10% van het volume van de drank), een volle body en een intens aroma.

 

 

“Espresso” betekent “gemaakt in het moment”: deze drank wordt gekenmerkt door de snelle extractiemethode van de machine (25-30 seconden), met een druk van 9 bar.

 

 

E come Espresso
E come Espresso

 

De perfectie van een espresso vloeit voort uit de combinatie van vier factoren: blend, malen, de espressomachine en de vaardigheid van de barista.

 

Espresso moet in een espressokopje gedronken worden, bij een temperatuur van rond de 24-26 °C en in een hoeveelheid van ongeveer 25-30 ml.

 

De ideale crema moet stevig, elastisch, persistent en hazelnootkleurig zijn. Een espresso mag nooit schuimen, flets, te licht of te donker zijn.

 

 

Wij hebben andere artikelen gevonden die u wellicht interessant vindt...

MAGAZINE
V voor verwerking

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
C voor Crema

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor bitter

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor blend

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
K voor koffie

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
E voor espresso

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor branden

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
R voor Robusta

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
M voor malen

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
I voor intensiteit

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER