TERUG
TheCoffeeBook

B voor branden

Gepubliceerd op 03 juli 17

Dit is het proces dat de groene koffie bij hoge temperaturen ondergaat. Hier krijgen de bonen hun bekende bruine kleur.

 

In deze fase ondergaan de bonen een metamorfose: ze veranderen van kleur, nemen af in gewicht, nemen toe in volume, verliezen vocht en verkrijgen bovenal aroma.

- Bij 100 °C krijgen de bonen een gouden kleur en komt de geur van het branden vrij.

- Bij een temperatuur boven de 150–180 °C worden de bonen groter, glanzend en bruin

- Bij 200-230 °C bereikt het branden het optimale niveau en krijgt de koffie zijn karakteristieke geur.

 

Zodra de koffie uit de brander wordt gehaald, wordt deze snel op kamertemperatuur gebracht door luchtstromen en koude-waterdamp te gebruiken.

De tijden variëren, afhankelijk van de soorten koffie die worden gebrand en hoe deze zullen worden gebruikt:

  • - korte cycli voor de Robusta, die de body benadrukken en de noten van hout verzachten
  • - middellange cycli voor de Arabica, om de geur en de zoetheid van de blends te accentueren
  • - een lang brandproces voor de espressoblends, om de prestaties van de machines te optimaliseren en een romige, evenwichtige espresso te produceren.

 

T come Torrefazione
T come Torrefazione

Wij hebben andere artikelen gevonden die u wellicht interessant vindt...

MAGAZINE
V voor verwerking

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
C voor Crema

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor bitter

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor blend

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
K voor koffie

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
E voor espresso

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor branden

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
R voor Robusta

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
M voor malen

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
I voor intensiteit

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER