TERUG
Un minuto
TheCoffeeBook

A voor Arabica

Gepubliceerd op 03 juli 17

Coffea Arabica vertegenwoordigt nu 2/3 van de koffie die in de wereld wordt geproduceerd.

De plant is nogal delicaat en vergt een intensievere zorg dan de Robusta.

De bonen hebben een langwerpige ovale vorm, zijn groenblauw van kleur en worden gemarkeerd door een ondiepe golvende gleuf.

Hun ideale leefomgeving is op een hoogte van tussen 600 en 2.000 meter: hoe hoger, hoe beter de zintuiglijke kwaliteiten van de bonen.

 

De grootste koffietelers zijn de Zuid- en Midden-Amerikaanse landen, maar men treft ook uitstekende kwaliteit in sommige gebieden van Afrika en Azië.

 

 

Arabica koffie is zeer aromatisch, geurig, zoet en licht zuur.

Het cafeïnegehalte is lager dan die van de Robusta: de groene koffie bevat ongeveer 1,4%.

 

A come Arabica
A come Arabica

Wij hebben andere artikelen gevonden die u wellicht interessant vindt...

MAGAZINE
V voor verwerking

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
C voor Crema

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor bitter

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor blend

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
K voor koffie

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
E voor espresso

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
B voor branden

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
R voor Robusta

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
M voor malen

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER
MAGAZINE
I voor intensiteit

TheCoffeeBook

ONTDEK MEER