TERUG
8 minuten
40 hands

Somboun Saj Boukea, een leven gewijd aan de rode aarde van Laos

Gepubliceerd op 28 maart 18

Mijn naam is Somboun Saj Boukea, en ik ben een boer uit Paksong. We produceren koffie sinds de jaren 20.

 

Ik heb 64 jaar in het dorp Katuan, in het district Paksong, gewoond en ik behoor tot een agrarische gemeenschap waar de teelt van koffie 90% van de activiteiten vertegenwoordigt; ik werk zelf ook met koffie.

Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-sx.
Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-dx.

Er is overal ter wereld vraag naar de koffie die we in deze regio planten; het is een goed product, met een heerlijke smaak en dat is de reden waarom we allemaal zijn toegewijd aan de samenwerking met Olam en Lavazza, zodat de praktijken van de koffieteelt en de verwerking kunnen worden verbeterd.

 

Momenteel hebben we te maken met klimaatveranderingsproblemen, die planten doden en hun kwaliteit in gevaar brengen; het doel is om de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen, omdat schone lucht een goede productiviteit betekent.

Ik doe zelf elke dag mijn uiterste best om de aarde levend en gezond te houden, en deze te ontwikkelen en te verbeteren.
Iedereen wil dat de natuur hier altijd om ons heen blijft bestaan en niet wordt vernietigd, dus we werken op een duurzame manier, zodat de natuur wordt verrijkt.

 

Somboun Saj Boukea is een van de individuen die onderdeel is van de Lavazza-kalender 2017 - We zijn wat we leven

Wij hebben andere artikelen gevonden die u wellicht interessant vindt...

MAGAZINE
Coffee Culture

Manifesto

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Een koffie halen, twee betalen

Coffee Sips

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Geschiedenis van de koffie

Coffee Sips

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Italiaanse koffie

Coffee Sips

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Coffee Culture

Coffee Sips

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Een koffie down-under

Coffee Sips

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Ex Machina: mijmeringen over koffiemachines

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Turks of cezve

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Napolitaanse koffiemaker

Coffee Hacks

ONTDEK MEER
MAGAZINE
Koud gebrouwen koffie

Coffee Hacks

ONTDEK MEER