Duurzaamheid ontdekken
Goede koffie is als een goed verhaal: het is een genot om te delen.


Het was tijdens een reis in 1935 naar Zuid-Amerika dat Luigi Lavazza zijn teleurstelling uitte bij het zien van de vernietiging van een hele koffieoogst die onverkocht was gebleven: een ervaring die hem diep raakte en uiteindelijk zijn visie vormde op hoe zaken gedaan moeten worden. Sindsdien hebben we altijd zorgvuldig aandacht besteed aan het economische, menselijke, ecologische en culturele erfgoed van de landen waar we werken. In de loop der jaren heeft dit zich geuit in concrete actie ter ondersteuning van producenten en hun gemeenschappen, alsmede in zinvolle hulp voor organisaties die opereren over de hele wereld. Hoe hebben we dat gedaan? Door onze visie en onze betrokkenheid met interne en externe belanghebbenden te delen.


Het doel van Lavazza is het creëren van een continue cyclus waarin product- en procesinnovatie, kwalitatieve excellentie en duurzaamheid elkaar voeden, dankzij de bijdrage van alle mensen die dag in dag uit met ons samenwerken om te verbeteren op de weg naar een duurzame groei.


“Een wereld die de goederen van de natuur vernietigt, is een wereld waar ik niet thuishoor”
LUIGI LAVAZZA, 1935
Onze belofte
Meer dan vier generaties werd de zakelijke benadering van de Lavazza-familie doorgegeven aan producenten, partners, medewerkers en consumenten. Lavazza wil op deze weg verdergaan, waarbij al haar belanghebbenden betrokken zijn, omdat duurzaamheid een gedeelde verantwoordelijkheid is.
ONTDEK MEER
De Lavazza Foundation
De Giuseppe e Pericle Lavazza Onlus Foundation, opgericht in 2004, bevordert en implementeert economische, sociale en ecologische duurzaamheidprojecten, ter ondersteuning van koffieproducerende gemeenschappen over de hele wereld.
ONTDEK MEER
Het duurzaamheidsrapport
Om verslag uit te brengen over de sociale en milieuprestaties van het bedrijf, heeft Lavazza haar duurzaamheidsrapport elk jaar sinds 2014 gepubliceerd.
ONTDEK MEER

 

 

 

Coffee Study Program

Een reis van Turijn naar de Dominicaanse Republiek om de wereld van duurzame koffie te ontdekken

ONTMOET DE STUDENTEN