Back
PRODUCTEN
COLLECTIONS
KOFFIE
KOFFIEMACHINES EN MAKERS
Accessoires
BUSINESS
LAVAZZA STORIES

Uitmuntendheid met compensatie voor CO₂-uitstoot

Onze koffiecapsules zouden niet helemaal perfect zijn zonder rekening te houden met hun koolstofvoetafdruk en het milieu. Daarom worden onze producten gemaakt met compensatie voor de CO₂-uitstoot. Nu zijn ze pure uitmuntendheid.

Tegenwoordig wordt de CO₂-uitstoot van alle Lavazza Firma- en Blue-capsules gecompenseerd. De klassieke en unieke Lavazza-koffiebeleving, met alle aroma's en smaken van onze blends, wordt nu geleverd in uitmuntende capsules waarvan de CO₂-uitstoot wordt gecompenseerd. 

De nieuwe Lavazza-capsules met gecompenseerde CO₂-uitstoot

Onze aanpak voor koolstofneutraliteit begint met het verminderen van de uitstoot in de gehele waardeketen van Lavazza. In 2020 zijn we ons traject begonnen met het compenseren van directe uitstoot en het realiseren van een volledige compensatie van de CO₂-uitstoot. Dit maakt deel uit van ons brede plan van aanpak voor duurzaamheid genaamd Blend for Better. Het omvat diverse projecten die de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen voor 2030 van de Verenigde Naties volgen op 4 belangrijke gebieden: Zorg voor het milieu, Verantwoorde productie en consumptie, Gelijke kansen voor iedereen en Onderwijs voor duurzame ontwikkeling.

Ontdek meer

Wat betekent dit concreet?

Onze aanpak van CO₂-neutraliteit begint met het verminderen van de uitstoot. Omdat we ons ervan bewust zijn dat niet alle uitstoot in één keer kan worden verminderd, maakt Lavazza gebruik van koolstofcompensatie op de restuitstoot door verschillende projecten te ondersteunen. We compenseren onze jaarlijkse CO₂-uitstoot in verhouding tot de verkochte aantallen capsules. Voor 2022 is de gecompenseerde hoeveelheid gelijk aan: 

Blue-koffiesysteem van Lavazza 


318.165.860 km met de auto

Gemiddeld vervoer in een personenauto. Het gemiddelde houdt rekening met verbrandingsmotoren en elektrische auto's, verschillende autoklassen, verschillende autoformaten en brandstofsoorten. Voor de elektrische auto wordt alleen rekening gehouden met middelgrote auto's. 183.542 vluchten van Parijs naar New York, per passagier

Reis van 5849,32 km per langeafstandsvliegtuig bij een bezettingsgraad van 80%. 30.458.173 geproduceerde pakken papier

Voor een pak papier wordt uitgegaan van 500 A4-vellen. 75 g/m2 gram, lichtgewicht gecoat papier, verpakking wordt niet in aanmerking genomen.


 

Firma-koffiesysteem van Lavazza


99.774.030 km met de auto

Gemiddeld vervoer in een personenauto. Het gemiddelde houdt rekening met verbrandingsmotoren en elektrische auto's, verschillende autoklassen, verschillende autoformaten en brandstofsoorten. Voor de elektrische auto wordt alleen rekening gehouden met middelgrote auto's.57.557 vluchten van Parijs naar New York, per passagier

Reis van 5849,32 km per langeafstandsvliegtuig bij een bezettingsgraad van 80%.9.551.417 geproduceerde pakken papier

Voor een pak papier wordt uitgegaan van 500 A4-vellen. 75 g/m2 gram, lichtgewicht gecoat papier, verpakking wordt niet in aanmerking genomen.


Productlevenscyclus

De activiteiten die zijn opgezet om de CO₂-uitstoot van Lavazza Firma- en Blue-Capsules te compenseren, bestrijken de hele levenscyclus van het product, van de teelt van koffie tot het einde van de levensduur, via alle stadia van productie, transport en verwijdering. 

alt
Aanvoer groene koffie
Verpakking
Verpakking
Productie
Productie
Distributie
Distributie
Gebruik
Consumptie
Einde levensduur
Einde levensduur
Aanvoer groene koffie
Aanvoer groene koffie
Verpakking
alt
Productie
alt
Distributie
alt
Einde levensduur
alt
alt
alt

CO₂-neutraliteit, we zijn op het juiste pad.

Lavazza is een van ‘s werelds topspelers in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom is het produceren van de beste kwaliteitskoffie slechts een deel van onze missie. Minstens zo belangrijk is om rekening te houden met de manier waarop we dit doen.

We doen ons uiterste best om duurzame hulpbronnen te gebruiken, om te zorgen voor een eerlijk werkleven voor koffieboeren en, uiteraard, om de CO₂-uitstoot in onze toeleveringsketen te verminderen. Laten we dit samen doen!

 

alt
Lavazza
alt
Klimaat-bescherming
alt
Milieu-duurzaamheid
alt
Bewust duurzaam
Verantwoord gebruik van hulpbronnen
Lavazza
Klimaatbescherming

Koffie voor u bedrijf

Ontdek onze barista-koffieblends om een onvergetelijke ervaring te delen met u klanten.

Ontdek meer

Klantenservice

Heb u hulp nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen, of neem contact met ons op.

LUIGI LAVAZZA SPA

Via Bologna, 32,
10152, Turijn, Italie