DE TAARTBODEM
Verkruimel de koekjes in een kom en combineer de suiker en het koffiepoeder met de koekjes.
Laat de boter volledig smelten.
Giet de gesmolten boter over het mengsel en meng tot een uniform mengsel ontstaat.
Doe de eieren en de dooiers in een hoge, smalle kom, besprenkel met olie en meng alles met een handmixer. Plaats het mengsel in een keukenmachine en voeg eerst de bloem en de suiker toe, dan de citroenschil en het vanille-extract. Kneed de ingrediënten tot u een mooi glad deeg heeft. Laat het deeg ongeveer een uur rusten in de koelkast. Smeer de vormen in met boter en verspreid het deeg, met ongeveer 30-50 g deeg per portie. Bak de vormen 10-12 minuten in een conventionele oven op 180 °C. Nadat de taartjes klaar zijn, eerst laten afkoelen.
DE TAARTBODEM
Verkruimel de koekjes in een kom en combineer de suiker en het koffiepoeder met de koekjes.
Laat de boter volledig smelten.
Giet de gesmolten boter over het mengsel en meng tot een uniform mengsel ontstaat.
DE CRÈME
Meng de mascarpone, de roomkaas en de poedersuiker in een kom.
Maak de gelatinevellen zacht in koud water en laat de gelatine in de hete koffie smelten.
Voeg de koffie toe aan de room en meng tot een glad en uniform mengsel ontstaat.
Plaats een laag koekjesdeeg van ongeveer een halve centimeter dik op de bodem van een vorm voor een enkele portie en laat het gedurende 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Giet de koffiecrème op de koekjesbasis, tot ongeveer een centimeter van de rand.
Laat het 30 minuten in de koelkast afkoelen.
Giet een laag gelatine van een halve centimeter dik over de taart en laat het 6 uur in de koelkast staan.
Assembleer het in de serveerschaal en versier met de gemengde honinggelei en het koffiepoeder.
De ideale koffie voor dit recept
Qualità Oro
Zoet en aromatisch
Qualità Oro is de eerste koffieblend van Lavazza. De blend werd uitgebracht in 1956 en wordt al meer dan 60 jaar van vader op zoon overgedragen. De selectie van de beste Arabica-bonen zorgt voor een onmiskenbare Midden-Amerikaanse smaak van fruitige tonen vermengd met zoete Braziliaanse aroma’s.