Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
40m

Ingrediënten
  • 100 ml koffie
  • 250 g mascarpone
  • 250 g roomkaas
  • 100 g poedersuiker
  • 15 g gelatine
  • 250 g droge koekjes
  • 40 g suiker
  • 150 g boter
  • 5 g koffiepoeder
  • 200 g acaciahoning
  • 100 ml water
Bereiding
VOOR HET ZOETE KRUIMELDEEG

Doe de eieren en de dooiers in een hoge, smalle kom, besprenkel met olie en meng alles met een handmixer. Plaats het mengsel in een keukenmachine en voeg eerst de bloem en de suiker toe, dan de citroenschil en het vanille-extract. Kneed de ingrediënten tot u een mooi glad deeg heeft. Laat het deeg ongeveer een uur rusten in de koelkast. Smeer de vormen in met boter en verspreid het deeg, met ongeveer 30-50 g deeg per portie. Bak de vormen 10-12 minuten in een conventionele oven op 180 °C. Nadat de taartjes klaar zijn, eerst laten afkoelen.

Bereiding

DE TAARTBODEM

Verkruimel de koekjes in een kom en combineer de suiker en het koffiepoeder met de koekjes.

Laat de boter volledig smelten.

Giet de gesmolten boter over het mengsel en meng tot een uniform mengsel ontstaat.    

4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-03-sx
3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-02-dx

DE CRÈME

Meng de mascarpone, de roomkaas en de poedersuiker in een kom.

Maak de gelatinevellen zacht in koud water en laat de gelatine in de hete koffie smelten.

Voeg de koffie toe aan de room en meng tot een glad en uniform mengsel ontstaat.

 

 

Presentatie

Plaats een laag koekjesdeeg van ongeveer een halve centimeter dik op de bodem van een vorm voor een enkele portie en laat het gedurende 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Giet de koffiecrème op de koekjesbasis, tot ongeveer een centimeter van de rand.

Laat het 30 minuten in de koelkast afkoelen.

Giet een laag gelatine van een halve centimeter dik over de taart en laat het 6 uur in de koelkast staan.

 

Assembleer het in de serveerschaal en versier met de gemengde honinggelei en het koffiepoeder.    

5.Lavazza-Magazine-6.InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-04-sx
6.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-05-dx

De ideale koffie voor dit recept

Qualità Oro

Zoet en aromatisch

Qualità Oro is de eerste koffieblend van Lavazza. De blend werd uitgebracht in 1956 en wordt al meer dan 60 jaar van vader op zoon overgedragen. De selectie van de beste Arabica-bonen zorgt voor een onmiskenbare Midden-Amerikaanse smaak van fruitige tonen vermengd met zoete Braziliaanse aroma’s.

ONTDEK MEER

Enkele suggesties voor het avondeten: laat u inspireren door deze recepten!

MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR