Duurzaamheid ontdekken
Goede koffie is als een goed verhaal: het is een genot om te delen.


Al sinds 1935 hebben we als bedrijf een visie die het economische, menselijke, milieugerelateerde en culturele erfgoed van de landen waar we in werken altijd hoog in het vaandel heeft staan. Na verloop van tijd is deze betrokkenheid tot uiting gebracht via concrete acties zoals de oprichting van de non-profit Giuseppe e Pericle Lavazza Foundation, die sinds 2004 economische, sociale en milieugerelateerde duurzaamheidsprojecten bij koffieproducerende gemeenschappen implementeert en stimuleert. De toewijding aan en het traject naar duurzaamheid van Lavazza strekt zich uit tot al onze belanghebbenden, intern en extern, en is sinds 2014 op een transparante manier vastgelegd in onze jaarlijkse duurzaamheidsrapporten.

“Een wereld die de goederen van de natuur vernietigt, is een wereld waar ik niet thuishoor”
LUIGI LAVAZZA, 1935
Onze belofte

Lavazza heeft mensen altijd centraal gezet in haar wereld en haar werkzaamheden, waarbij we streven naar het dagelijks stimuleren en implementeren van de principes van de groep en alle belanghebbenden hierbij willen betrekken. Tijdens dit gezamenlijke traject zijn duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid onderdeel geworden van onze zakelijke beslissingen en de basis van ons nieuwe duurzaamheidsmanifest, Blend for Better.

ONTDEK MEER

Ondersteuning voor gemeenschappen

De verantwoordelijkheid die de Lavazza Group voelt richting de gemeenschappen waar het bedrijf actief is, wordt uitgedrukt in de implementatie van activiteiten die zijn gericht op het creëren van gedeelde waarden en een positieve impact op een sociaal, economisch en milieugebied. De drijvende kracht achter deze activiteiten is de non-profit Giuseppe e Pericle Lavazza Foundation, die is opgericht in 2004 en sinds die tijd 30 projecten in 19 landen op 3 continenten op haar conto heeft staan.

ONTDEK MEER

Duurzaamheidsrapport en de aanpak voor de SDG's

De ondertekening van de agenda van de Verenigde Naties voor 2030 en de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen die daarbij horen, is het begin van een traject voor de Lavazza Group dat draait om het integreren van de principes van duurzaamheid in al haar activiteiten en processen. Dit wordt sinds 2014 op een transparante manier gerapporteerd in de publicatie van het duurzaamheidsrapport.

ONTDEK MEER

 

 

 

Coffee Study Program

Een reis van Turijn naar de Dominicaanse Republiek om de wereld van duurzame koffie te ontdekken

ONTMOET DE STUDENTEN