Gian Piero Vivalda

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Antica Corona Reale (Cervere). 

Het kleine stadje Cervere, op een paar kilometer van Fossano, is al sinds 1815 de thuishaven en werkplek van de familie Vivalda, nu de vijfde generatie.

Gian Piero, geboren in Cuneo, werd verliefd op de gastronomie dankzij de lessen van zijn grootvader Eugenio, die zijn kleinzoon de geneugten van de tafel en de regels van de keuken aanleerde.

Later schreef hij zich in voor de cateringschool in Mondovì, waar hij lessen afwisselde met periodes waarin hij werkte in de meest bekende ski- en strandresorts van Italië.

 

Na zijn trainingsperiode nam de chef-kok de leiding van het familiebedrijf over, waar hij sommelier en manager van de dinneerruimte werd, maar hij kwam erachter dat hij de keuken te veel miste.

Daarom vertrok hij naar Frankrijk, waar hij in de leer ging bij Georges Blanc, Alain Ducasse en Alain Dutournier. Zij hebben de gerechten van Gian Piero een traditionele draai gegeven en gaven hem de ruimte om de meest innovatieve ingrediënten, die hij tijdens zijn stage had leren kennen, te gebruiken en hiermee te werken.

 

In 2003 haalde Vivalda zijn eerste Michelinster binnen, gevolgd door een tweede in 2010, met vele andere prijzen in Italië en het buitenland, allemaal bewijs van de doelen die hij heeft bereikt.    

“De meeste krachtige emotie die ik ooit heb gevoeld in de keuken was tijdens de stage bij Alain Ducasse, waar ik werkte als leerling-kok”, herinnert een emotionele Vivalda zich. “Aan het einde van de ervaring feliciteerde de chef-kok me. Het was de eerste keer dat hij me aansprak en het was ook de eerste keer dat ik het belang van werken in de keuken begreep”.

 

Tegenwoordig is zijn keuken in de hele wereld bekend, mede dankzij zijn gebruik van lokale ingrediënten, zoals Cherasco-slakken, Cervere-prei, Cuneo- of Carmagnola-pepers, Bianca di Saluzzo-kip, Capon-hanen uit Morozzo, witte truffel uit Alba, vette Carrù-os, Peveragno-aardbeien, ‘tonda gentile’-hazelnoten uit Langhe, Castelmagno-kaas en zo voort. Een lofzang op de natuur en haar weelde.

Antica Corona Reale

Gian Piero Vivalda is de kunstenaar achter de gerechten van het Antica Corona Reale-restaurant: een plek waar seizoensgebonden ingrediënten een eeuwige balans vinden tussen respect voor traditie en een openheid voor herinterpretatie. De chef-kok met zijn Michelinsterren voegt graag gastronomische lekkernijen uit andere regio’s toe aan de prestigieuze producten van Piemonte en Cuneo.


Via Fossano, 13
Cervere, Cuneo
 

De andere chef-koks

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE