Filippo La Mantia

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Ristorante Oste e Cuoco en Piano Bar (Milaan). 

Filippo werd in 1960 geboren in Palermo en ontdekte al vroeg zijn passie voor koken, maar pas in 2001 besloot hij om chef-kok te worden. Hij verhuisde naar Rome, herontdekte zichzelf als 'gastheer en kok' en opende een jaar later Zagara, zijn eerste restaurant. 

Filippo La Mantia, gastvrijheid in zijn meest pure vorm

In 2006 verhuisde hij naar de andere kant van de wereld, naar Indonesië, waar hij adviseur werd voor het Losari Coffee Plantation Resort op Java. Terug in zijn thuisland opende hij La Trattoria, op een steenworp afstand van het Pantheon, een project dat hem drie jaar lang heeft beziggehouden. In 2015 verlegde hij zijn aandacht naar Milaan: met de toepasselijke naam Oste e Cuoco (gastheer en kok) is het laatste avontuur van Filippo La Mantia bedoeld als een ruimte waarin iedereen zich op zijn gemak kan voelen, bladerend door een krant of genietend van een Arancina.
Vanaf zijn eerste ervaringen op de Vucciria-markt in Palermo heeft Filippo geleerd om grondstoffen te herkennen, een proces dat begint bij de aanraking en dat uiteindelijk alle zintuigen omvat. 

Goedemorgen van Lavazza, Deliveroo en chef-kok Filippo La Mantia
ONTDEK MEER

Met de Siciliaanse traditie als startpunt wil La Mantia zorgen voor innovatie in de Italiaanse keuken. Als een van de eerste en tweede gangen op zijn menu valt het Citrus-gedeelte op met een op sinaasappel gebaseerde pesto.
Filippo La Mantia is sinds 2013 een Lavazza-merkambassadeur.
Zijn initiatieven zijn onder andere een samenwerkingsverband met Lavazza en Deliveroo tijdens International Coffee Day 2017: twee dagen levert de thuisbezorgingsdienst een beperkt verkrijgbaar speciaal ontbijt met de handtekening van de chef-kok. Daarnaast wordt een pakket met geselecteerde koffie, twee espressokopjes en een Lavazza-mokapot, en Krapfen-donuts of Arancini met limoenpesto meegeleverd.
De chef-kok uit Palermo deed mee aan Care’s, editie 2018, een initiatief voor ethische gerechten in de omgeving van de bedekte sneeuwtoppen van Alta Badia.

Oste e Cuoco   

Zijn relatie met gerechten is emotioneel. En Filippo La Mantia laat dit altijd terugkomen. Zijn restaurant is een reflectie van Pantelleria. Cannoli als ontbijt, aperitieven met vers gemaakte, knapperige panelle. Couscous en caponata op tafel.

 

Piazza Risorgimento (angolo Via Poerio 2/A)

20129 Milaan

De andere chef-koks

Lorella Fanella
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Pietro Leemann
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Luca Fantin
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Dennis Zoppi
BEKIJK DE BIOGRAFIE

De Costardi broers
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE