Davide Oldani

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

D’O, nieuwe D’O (Cornaredo) en Oldani Cafè (luchthaven Malpensa). 

De naam Davide Oldani is duidelijk gekoppeld aan de popkeuken, die door hem is ontwikkeld.

In 2003 opende hij zijn restaurant D’O in zijn geboortestad Cornaredo, in de provincie Milaan.

Nadat hij 1 jaar actief was, werd hij in de meest gezaghebbende gastronomische gidsen genoemd als een van de toonaangevende chef-koks van de Italiaanse keuken.

Voor zijn opening van D’O heeft hij samengewerkt met onder anderen Gualtiero Marchesi, Albert Roux, Alain Ducasse en Pierre Hermé.    

Alle chef-koks ter wereld proberen naar de sterren te reiken: de recepten van Davide Oldani, Pietro Leeman en Dennis Zoppi voor Koffie in de ruimte.

In december 2008 kreeg hij de Ambrogino d’oro-medaille van de stad Milaan.

In 2013 werd hij uitgenodigd op Harvard om zijn ervaring als ondernemer te delen na een casusbestudering van zijn restaurant dat werd gepubliceerd in de Harvard Business Review: de economische experts van de universiteit zijn van mening dat zijn aanpak en organisatie van zijn werkzaamheden kunnen worden toegepast op vele verschillende categorieën, niet alleen restaurants.

In mei 2014 zag het Davide Oldani Cafè het levenslicht, een koffiebar in het nieuwe Piazza del Lusso- gedeelte in luchthaven Malpensa in Milaan.

In 2015 gaf hij een lezing aan de HEC Business School in Parijs, werd hij genomineerd als EXPO 2015-ambassadeur en nam hij als spreker deel aan het World Business Forum in Milaan.

Hij publiceerde ‘Cuoco andata e ritorno’ (Een chef-kok, tot daar en weer terug; 2008), ‘La mia cucina pop, L’arte di caramellare i sogni’ (Mijn popkeuken, de kunst van het karamelliseren van dromen; 2009), POP, ‘La nuova grande cucina italiana’ (POP, de nieuwe topkeuken van Italië; 2010), ‘Il giusto e il gusto’ (Goed en lekker; 2012), ‘Storie di sport e cucina’ (Verhalen van sport en gerechten; 2013), ‘CheFacile’ (ZoEenvoudig; 2013), ‘Pop Food’ (2015), ‘D’O eat better’ (2016).

IMG_02
IMG_01

Hij werkt al 16 jaar samen met het maandtijdschrift ‘La Cucina Italiana’ (de Italiaanse keuken). Elk jaar schrijft hij een column over de popkeuken en sport voor het tijdschrift Sport Week. Daarnaast levert hij een bijdrage aan het blog ‘Chiacchierando con Gusto’ (praten over smaak) van IoDonna, de bijlage voor vrouwen van de krant Corriere della Sera.

In 2016 lanceerde hij een restaurant in Manilla en nog eentje in Singapore, evenals een nieuwe D’O, een geëvolueerde versie van de voorganger. Dit bood hem de mogelijkheid om nog ‘betere’ gerechten te maken, die zich kunnen meten met de gerechten in Italië of ver daarbuiten. In de zomer van hetzelfde jaar werd hij genomineerd als voedsel- en sportambassadeur door CONI (het Italiaanse Olympisch comité) en benoemd tot chef-kok voor de Italiaanse ploeg tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Zijn werk als ontwerper, dat voorkomt uit zijn dagelijkse observatie van gasten, is een reflectie van zijn werk als kok: tafels, stoelen, borden, bestek en glazen zijn allemaal geïnspireerd door POP — eenvoudig, functioneel en elegant.

De merken die hij voor zijn ontwerpen heeft gecreërd, zijn: 'IDish' — 'assiette D’O' — 'H2D’O'. De nieuwe versies zijn: 'FOO’D' — 'Davide Oldani Cafè' — 'CucinaPOP'.

Doordat hij de meest bekende chef-koks van Italië en Europa, zoals Gualtiero Marchesi, Albert Roux, Alain Ducasse en Pierre Hermé, heeft bestudeerd en hiermee heeft samengewerkt, is zijn passie voor creativiteit in de keuken tot grote hoogten gestuwd.

Hij heeft zich verschillende geheimen van elk van zijn leermeesters eigen gemaakt, voor een volledig eigen filosofie: de popkeuken. Een economische manier van koken, vol smaak, geschikt voor het laten zien van de waarden van de meest natuurlijke smaken van onze traditie, maar ook kunnen genieten van hun kwaliteiten vanuit een ander perspectief.

Davide Oldani heeft duidelijk gemaakt dat het Gualtiero Marchesi was die hem als eerste in een bepaalde richting heeft geduwd om hem zijn vak te leren begrijpen, terwijl Albert Roux hem het belang en de delicaatheid van de Franse keuken heeft bijgebracht.

Een andere belangrijke leermeester van Oldani was Alain Ducasse, die hem kennis liet maken met het management-gerelateerde aspect dat hoort bij het vak van chef-kok, en Pierre Hermé liet hem kennismaken met het laatste geheim: het belang van gebak in de Franse keuken.

Het concept dat centraal staat bij de POP-keuken ligt in het werken met hoogwaardige materialen met een uitzonderlijke techniek, met de bedoeling om de smaken terug te brengen die iedereen zo goed kent, maar nooit echt op een dieper niveau heeft leren kennen.

“Een manier om zelfs de grootste scepticus dichter bij de wereld van de haute cuisine te brengen, zonder al te exclusief aan te voelen.”

Het speciale recept van Davide Oldani voor Identità Golose
ONTDEK MEER

Ristorante D’O

De keuken van Davide Oldani is POP: voortkomend uit het verlangen om eenvoud en kwaliteit, goed en toegankelijk, innovatie en traditie bij elkaar te brengen. Daarom zijn de menu’s van Ristorante D’O een constante balans van contrasten, met de belofte van zoetheid in hartige creaties en ‘herinneringen’ van het hartige in het zoete.

De andere chef-koks

Pietro Leemann
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Lorella Fanella
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Alfredo Russo
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Moreno Cedroni
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Maurilio Garola
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE