Zoete koekjes van kruimeldeeg

MOEILIJKHEID
3H

Deze koekjes zijn er in alle soorten, smaken en vormen, en zijn een van de meest geliefde traktaties. Koffiekoekjes: een kleine delicatesse die naar meer smaakt.
Ingrediënten
  • 10 g gemalen koffie 300 g bloem type 00 150 g boter 100 g poedersuiker
  • 1 ei 1 dooier zout
Bereiding
Voor het zoete kruimeldeeg

Meng de suiker met de boter tot een romig geheel. Maak een kuiltje in de bloem, bestrooi met gemalen koffie en plaats de boter met de eerder gemengde suiker in het midden. Voeg vervolgens de eieren en de dooier toe aan het kuiltje. Meng de ingrediënten langzaam. Kneed tot u een glad deeg heeft. Laat het ongeveer een uur rusten in de koelkast.

Het bakken van de koekjes

Rol het deeg uit met een deegroller op een snijplank, totdat de koekjes de gewenste dikte hebben. Druk de koekjes uit met een koekjesvorm. Veel plezier met het kiezen van de vormen! Leg de koekjes vervolgens op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 °C.

Bereidingswijze

VOOR HET ZOETE KRUIMELDEEG

Meng de suiker met de boter tot een romig geheel. Maak een kuiltje in de bloem, bestrooi met gemalen koffie en plaats de boter met de eerder gemengde suiker in het midden. Voeg vervolgens de eieren en de dooier toe aan het kuiltje. Meng de ingrediënten langzaam. Kneed tot u een glad deeg heeft. Laat het ongeveer een uur rusten in de koelkast.

 

HET BAKKEN VAN DE KOEKJES

Rol het deeg uit met een deegroller op een snijplank, totdat de koekjes de gewenste dikte hebben. Druk de koekjes uit met een koekjesvorm. Veel plezier met het kiezen van de vormen! Leg de koekjes vervolgens op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 °C.

 

 

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H 20m
Pruimencake met gerst

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE
Cook It Right

Cook it right

ONTDEK MEER
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR