Koffielikeur

MOEILIJKHEID
10d

Geniet van een aangename pauze met deze likeurachtige variant van koffie, perfect voor een smaakvolle afsluiting van een lunch of diner.
Ingrediënten
Voor de suikersiroop
  • 250 ml water 250 g rietsuiker
Voor het recept
  • 250 g alcohol 95° 100 ml espressokoffie 25 g koffiepoeder 150 ml water 2 vanillebonen
Bereiding
De suikersiroop bereiden

Voor het maken van de siroop, combineer de suiker en water in een steelpan, breng het aan de kook en kook gedurende 9 minuten.

Het bereiden van de likeur

Laat de vanille en het koffiepoeder 7 dagen lang in de alcohol intrekken. Filter de vloeistof met een papieren handdoek of een filter dat eerder is natgemaakt en uitgeknepen, met behulp van een fijne of grove zeef. Bereid de espressokoffie. Combineer de suikersiroop (250 g) met de alcohol. Voeg de espresso toe, gevolgd door het water, om het alcoholgehalte te verlagen. Laat het afkoelen op kamertemperatuur. Doe het in een fles en zet het in de vriezer. Als het goed koud is, is de likeur klaar om te worden geserveerd!

Bereidingswijze

Voor de suikersiroop

Voor het maken van de siroop, combineer de suiker en water in een steelpan, breng het aan de kook en kook gedurende 9 minuten.

 

Voor de likeur

Laat de vanille en het koffiepoeder 7 dagen lang in de alcohol intrekken.

Filter de vloeistof met een papieren handdoek of een filter dat eerder is natgemaakt en uitgeknepen, met behulp van een fijne of grove zeef.

Bereid de espressokoffie.

Combineer de suikersiroop (250 g) met de alcohol.

Voeg de espresso toe, gevolgd door het water, om het alcoholgehalte te verlagen.

Laat het afkoelen op kamertemperatuur.

Doe het in een fles en zet het in de vriezer.

Als het goed koud is, is de likeur klaar om te worden geserveerd!

 

 

De ideale koffie voor dit recept

Qualità Rossa

Volle smaak

Uit de eenheid van natuurlijke Braziliaanse Arabica en Robusta ontstaat de mythe die voortleeft in een rijke, evenwichtige en volle espresso. Rode Italiaanse passie.

ONTDEK MEER

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H 20m
Pruimencake met gerst

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE
Cook It Right

Cook it right

ONTDEK MEER
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR