Koffieparfait

MOEILIJKHEID
30m

De koffie semifreddo is een verfrissend en verfijnd dessert, gemakkelijk te bereiden en perfect als nagerecht.
Ingrediënten
  • 100 ml koffie 4 eieren 120 g suiker 250 g room
  • 100 ml koffie 50 g biscuit 5 g gelatine butterscotch-saus
Bereiding

Meng de 4 dooiers met 60 g suiker. Klop de 4 eiwitten stijf met 60 g suiker. Week de gelatine in koud water. Klop de room. Combineer de slagroom met de dooiers. Smelt de gelatine in de koffie en voeg het toe aan het mengsel. Voeg de opgeklopte eiwitten door het mengsel (voorzichtig roeren, van beneden naar boven). Giet het mengsel in een rechthoekige taartvorm. Bedek het mengsel met een plakje biscuit. Week de biscuit in de gezoete koffie. Zet het 6 uur lang in de vriezer.

Presentatie

Snijd een plakje semifreddo van ongeveer 2,5 cm af. Snijd het opnieuw door de helft, in een hoek van 45°. Schik het op een bord en serveer met de butterscotch-saus.

Bereidingswijze

Meng de 4 dooiers met 60 g suiker.  

Klop de 4 eiwitten stijf met 60 g suiker.

Week de gelatine in koud water.

Klop de room.

Combineer de slagroom met de dooiers.

Smelt de gelatine in de koffie en voeg het toe aan het mengsel.

Voeg de opgeklopte eiwitten door het mengsel (voorzichtig roeren, van beneden naar boven).

Giet het mengsel in een rechthoekige taartvorm.

Bedek het met een plakje biscuit en doordrenk het met de gezoete koffie.

Zet het 6 uur lang in de vriezer.

 

 

Presentatie

Snijd een plakje semifreddo van ongeveer 2,5 cm af.

Snijd het opnieuw door de helft, in een hoek van 45°.

Schik het op een bord en serveer met de butterscotch-saus.

 

 

De ideale koffie voor dit recept

Intenso

Intens, vol, harmonieus

Van de Centraal-Zuid-Amerikaanse Arabica en Aziatische en Afrikaanse Robusta komt een parfum van de Oriënt, voor een volle espresso met een gedurfde smaak, pittige noten en een langdurige nasmaak. Overtuigende intensiteit.

ONTDEK MEER

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H 20m
Pruimencake met gerst

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE
Cook It Right

Cook it right

ONTDEK MEER
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR