Donut

MOEILIJKHEID
1H1m

De vorm van een klassieke donut, met de toevoeging van de intense smaak van koffie. Een dessert dat behoort tot de Italiaanse traditie, perfect voor het ontbijt of als heerlijk tussendoortje.
Ingrediënten
VOOR HET DEEG
  • 200 g bloem type 00 200 g amandelmeel 100 g kikkererwtenmeel 250 g boter 300 g suiker 250 ml koffie-extract 5 eieren 16 g gist 3 g grove zoutkorrels
VOOR DE GANACHECRÈME
  • 150 ml koffie 100 g room 75 g suiker 4 dooiers 700 g gianduia chocolade
Bereiding

Neem een grote kom, voeg de suiker en eieren toe, en meng het totdat u een licht en luchtig deeg heeft. Bereid de koffie. Terwijl de koffie wordt gezet, zeef de bloem en gist. Hierdoor wordt het deeg nog lichter en luchtiger. Voeg de bloem toe aan het mengsel van eieren, meng het met de versgezette koffie en pindaolie, en roer met een elektrische mixer op lage snelheid. Roer tot het mengsel glad en egaal is. Giet het in de eerder ingevette donutvorm, met een diameter van 24 cm. Vergeet vóór het bakken niet om het oppervlak van het deeg met de zoutkorrels te bestrooien. Bak 40 minuten op 170 °C.

de bereiding van de ganache

Zet de koffie. Terwijl de koffie afkoelt, snijd de gianduia in kleine stukjes. Doe de dooiers en suiker in een kom en meng met een garde totdat u een egaal mengsel heeft. Kook in de tussentijd de room in een steelpan. Als deze kookt, voeg de eerder gemengde dooiers en suiker toe. Het is belangrijk om langzaam te blijven roeren met een garde en het mengsel niet te laten koken, vanwege de aanwezigheid van de eieren. Anders heeft u straks een omelet! De crème is klaar als deze aan de lepel blijft plakken. Doe het vuur uit en voeg de gianduia toe aan het mengsel. Roer totdat alles volledig gesmolten is. Giet vervolgens de ganache over de donut totdat deze volledig doordrenkt is.

Bereidingswijze

VOOR HET DEEG

Neem een grote kom, voeg de suiker en eieren toe, en meng het totdat u een licht en luchtig deeg heeft.

Bereid de koffie. Terwijl de koffie wordt gezet, zeef de bloem en gist. Hierdoor wordt het deeg nog lichter en luchtiger. Voeg de bloem toe aan het mengsel van eieren, meng het met de versgezette koffie en pindaolie, en roer met een elektrische mixer op lage snelheid. Roer tot het mengsel glad en egaal is. Giet het in de eerder ingevette donutvorm, met een diameter van 24 cm. Vergeet vóór het bakken niet om het oppervlak van het deeg met de zoutkorrels te bestrooien. Bak 40 minuten op 170 °C.

 

VOOR DE GANACHECRÈME

Zet de koffie. Terwijl de koffie afkoelt, snijd de gianduia in kleine stukjes. Doe de dooiers en suiker in een kom en meng met een garde totdat u een egaal mengsel heeft. Kook in de tussentijd de room in een steelpan. Als deze kookt, voeg de eerder gemengde dooiers en suiker toe. Het is belangrijk om langzaam te blijven roeren met een garde en het mengsel niet te laten koken, vanwege de aanwezigheid van de eieren. Anders heeft u straks een omelet!

De crème is klaar als deze aan de lepel blijft plakken. Doe het vuur uit en voeg de gianduia toe aan het mengsel. Roer totdat alles volledig gesmolten is. Giet vervolgens de ganache over de donut totdat deze volledig doordrenkt is.

 

 

 

De ideale koffie voor dit recept

Intenso

Intens, vol, harmonieus

Van de Centraal-Zuid-Amerikaanse Arabica en Aziatische en Afrikaanse Robusta komt een parfum van de Oriënt, voor een volle espresso met een gedurfde smaak, pittige noten en een langdurige nasmaak. Overtuigende intensiteit.

ONTDEK MEER

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR