Dessertglas met chocolademousse

MOEILIJKHEID
3H30m

Het is algemeen bekend dat chocolademousse perfect samengaat met koffiecrème.
Ingrediënten
  • 4 selezioni espresso Divino espresso’s 1 selezioni espresso Divino capsule 250 g 70% cacao van pure chocolade 10 cl slagroom 2 peren
  • 200 g mascarpone 4 grote eieren 50 g suiker blaadjes van seizoenskruiden zout
Bereiding
Chocolademousse

Snijd de chocolade in kleine stukjes. Smelt de chocolade in een grote kom au bain-marie met kokend water. Laat de chocolade smelten, voeg de slagroom toe en roer. Breek de eieren en scheid het eiwit van de dooiers. Klop de eiwitten stijf in een kom Giet de dooiers bij de gesmolten chocolade en zorg ervoor dat het mengsel luchtig en egaal wordt, zonder klonten. Voeg vervolgens 1/3 van de stijve eiwitten toe door deze heel voorzichtig erdoorheen te roeren, gevolgd door de rest van de eiwitten. Doe het mengsel in een spuitzak (als u deze niet heeft, gebruik dan een stevige diepvrieszak) en vul de glazen met de mousse (ongeveer 2/3 van het glas). Zet de glazen minstens anderhalf uur in de koelkast.

De koffiecrème

Meng de suiker met de mascarpone in een grote schaal Voeg 2 afgekoelde Lavazza A modo mio espresso’s toe en meng alles. Bestrooi het mengsel met een paar snufjes gemalen koffie uit de espresso Divino selectie. Doe het mengsel in een spuitzak en knijp het in de kopjes tot ongeveer 1 cm boven de chocolademousse. Zet de kopjes in de koelkast. Schil de peren en snijd in 8 plakjes. Giet de resterende 2 espresso’s in een hete pan en kook samen met de peren, ongeveer 3 minuten per kant. Bestrooi met een beetje suiker en een snufje zout en laat het afkoelen. Afhankelijk van het seizoen, kunt u de peren vervangen door citrusvruchten of rode vruchten.

De presentatie

Haal de dessertglazen uit de koelkast en voeg de peren toe. Geef de chocolade en de koffiemousse extra smaak door te garneren met blaadjes van verse seizoenskruiden.

Bereidingswijze

VOOR DE CHOCOLADEMOUSSE

Smelt de chocolade in een grote kom au bain-marie met kokend water. Laat de chocolade smelten, voeg de slagroom toe en roer. Breek de eieren en scheid het eiwit van de dooiers. Klop de eiwitten stijf in een kom Giet de dooiers bij de gesmolten chocolade en zorg ervoor dat het mengsel luchtig en egaal wordt, zonder klonten. Voeg vervolgens 1/3 van de stijve eiwitten toe door deze heel voorzichtig erdoorheen te roeren, gevolgd door de rest van de eiwitten. 

Doe het mengsel in een spuitzak (als u deze niet heeft, gebruik dan een stevige diepvrieszak) en vul de glazen met de mousse (ongeveer 2/3 van het glas). Zet de glazen minstens anderhalf uur in de koelkast.

 

VOOR DE KOFFIECRÈME

Meng de suiker met de mascarpone in een grote schaal Voeg 2 afgekoelde Lavazza A modo mio espresso’s toe en meng alles. Bestrooi het mengsel met een paar snufjes gemalen koffie uit de espresso Divino selectie.

Doe het mengsel in een spuitzak en knijp het in de kopjes tot ongeveer 1 cm boven de chocolademousse. Laat in de koelkast staan.

Schil de peren en snijd in 8 plakjes. Giet de resterende 2 espresso’s in een hete pan en kook samen met de peren, ongeveer 3 minuten per kant. Bestrooi met een beetje suiker en een snufje zout en laat het afkoelen. Afhankelijk van het seizoen, kunt u de peren vervangen door citrusvruchten of rode vruchten.

 

 

Presentatie

Haal de dessertglazen uit de koelkast en voeg de peren toe. Geef de chocolade en de koffiemousse extra smaak door te garneren met blaadjes van verse seizoenskruiden.

 

De ideale koffie voor dit recept

Divino

Fluweelzacht, met een verfijnde en chocoladeachtige smaak

Een blend van premium Robusta en Arabica, voor een fluwelen espresso met noten van chocolade en likeur, vergezeld van een vleugje gedroogd fruit. Goddelijke cafeïne.

ONTDEK MEER

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H 20m
Pruimencake met gerst

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE
Cook It Right

Cook it right

ONTDEK MEER
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR