Beierse koffiecake

MOEILIJKHEID
7H15m

De koffie wordt gecombineerd met heerlijke slagroom, het hoofdingrediënt van dit recept, wat een zoete nasmaak van karamel geeft.
Ingrediënten
  • 100 g espressokoffie 4 eierdooiers 150 g volle melk 175 g suiker
  • 300 g room 25 ml Borghetti koffielikeur 5 g gelatine
Bereiding
Custard

Week de gelatine in koud water. Klop de suiker met de dooiers. Breng de melk aan de kook. Giet het mengsel bij de melk, laat het sudderen totdat het een fluweelachtige, romige dichtheid heeft, zonder het te laten koken. Blijf onophoudelijk roeren met een garde. Knijp de gelatine uit, voeg het aan het hete mengsel toe en roer. Voeg vervolgens de koffie en de likeur toe. Laat het mengsel afkoelen, maar let op dat het niet stolt. Klop de room en voeg deze toe aan het koude mengsel, roer het van onder naar boven erdoorheen. Vul 6 eenpersoonsvormen of 1 grote vorm en zet het minstens 6 uur in de koelkast.

PRESENTATIE

Dompel de bodem van de vorm in kokend water zodat de Beierse cake loskomt uit de vorm en leg deze op een bord. Garneer met de crème, gehakte noten, enz. Wij raden u aan espressokoffie te gebruiken voor dit recept.

Bereidingswijze

Week de gelatine in koud water.

Klop de suiker met de dooiers.

Breng de melk aan de kook.

Giet het mengsel bij de melk, goed blijven roeren met een garde en laten sudderen totdat het een fluweelachtige, romige consistentie heeft. Laat het mengsel niet koken.

Knijp de gelatine uit, voeg het aan het hete mengsel toe en roer.

Voeg nu de koffie en likeur toe.

Laat het mengsel afkoelen, maar let op dat het niet stolt.

Klop de room en voeg deze toe aan het koude mengsel, roer het van onder naar boven erdoorheen.

Vul 6 eenpersoonsvormen of 1 grote vorm en zet het minstens 6 uur in de koelkast.

 

 

Presentatie

Dompel de bodem van de vorm in kokend water zodat de Beierse cake loskomt uit de vorm en leg deze op een bord. 

Garneer met room, fijngehakt gedroogd fruit, enz.

Wij raden u aan espressokoffie te gebruiken voor dit recept.

 

 

De ideale koffie voor dit recept

Intenso

Intens, vol, harmonieus

Van de Centraal en Zuid-Amerikaanse Arabica en Aziatische en Afrikaanse Robusta komt een parfum van het Oosten, voor een volle espresso met een gewaagde smaak, pittige noten en een langdurige nasmaak. Verleidelijke intensiteit.

ONTDEK MEER

Suggesties voor de avondmaaltijd: laat deze recepten u inspireren!

MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Pompoen en robiola-risotto met worstspiesjes in koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 3H
Koffietaartje

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 10d
Koffielikeur

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H 1m
Donut

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 4H 20m
Witte chocolademousse

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 30m
Koffieparfait

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 7H 15m
Beierse koffiecake

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 5m
After dinner ijskoffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR