Aardbeien smoothie met meringue

MOEILIJKHEID
15m

Trakteer uzelf op een heerlijke verse smoothie: zoete vanille, verse aardbeien en knapperige meringue. Maak tijd voor een pauze met een internationaal smaakje.
Ingrediënten
VOOR HET RECEPT
  • 6/8 ijsblokjes 100 g (2 bolletjes) vanilleroomijs 2 aardbeien 30 ml espresso (een kopje koffie) 35 g slagroom 10 g meringue
VOOR DE GARNERING
  • 3 g meringue 5 g aardbeiensiroop
Bereiding

Bereid een espresso Ristretto. Doe de ijsblokjes (heel of fijngehakt) met het ijs, de verse aardbeien en de espresso in de mixer. Mix op hoge snelheid: het mengsel moet een dikke textuur hebben en niet te vloeibaar zijn. Voor het beste resultaat kunt u de mixer af en toe uitzetten en het mengsel met een lepel doorroeren, om klonten te voorkomen. Voeg de meringues toe en roer met een lange lepel.

Bereiding

Serveer de smoothie in een hoog, breed glas, maak het af met de slagroom en garneer met wat meringue en aardbeisiroop.

Bereidingswijze

Zet een kopje Ristretto espresso. 

Doe de ijsblokjes (heel of fijngehakt) met het ijs, de verse aardbeien en de espresso in de mixer.  

Mix op hoge snelheid: het mengsel moet een dikke textuur hebben en niet te vloeibaar zijn. Voor het beste resultaat kunt u de mixer af en toe uitzetten en het mengsel met een lepel doorroeren, om klonten te voorkomen.

Voeg de meringues toe en roer met een lange lepel.

 

 

Presentatie

Serveer de smoothie in een hoog, breed glas, maak het af met de slagroom en garneer met wat meringue en aardbeisiroop.

 

 

De ideale koffie voor dit recept

Magia

Intens aromatisch, fruitig, zacht

Van de buitengewone Arabica uit Zuid-Amerika, India en Ethiopië komt een nobele espresso met een delicate, fruitige nasmaak. Magische delicatesse.

ONTDEK MEER

Inspiratie voor het diner vanavond: wat vindt u van deze recepten?

MAGAZINE 1H
Koffie- en fontinakaasrisotto met koffie en kaneelvijgen

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 20m
Ossenhaas op smaak gebracht met koffie

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 2H
Koffiechocoladehoorntjes

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H
Zeevruchtensalade op een crème van buffelmozzarella

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 1H 20m
Pruimencake met gerst

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Gebraden varkensfilet met knapperig spek en koffie-avocadocrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 40m
Koffiecheesecake met honinggelei

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE
Cook It Right

Cook it right

ONTDEK MEER
MAGAZINE 15m
Koffie Granita met ricottacrème

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR
MAGAZINE 15m
Panettone met koffiesabayon

MOEILIJKHEID
BEREID HET NU VOOR