WIJ STEUNEN TROTS

De nieuwe Lavazza-kalender

Het delen van een maaltijd is een daad van liefde.
Massimo Bottura, chef-kok en eigenaar van Osteria Francescana en oprichter van “Food for Soul (voedsel voor de ziel)”
Wat ik doe voor 2030 is
Bestrijding van verspilling.

Mijn naam is Massimo Bottura en ik ben de chef-kok en eigenaar van Osteria Francescana in Modena, Italië. Ik stichtte de non-profitorganisatie “Food for Soul” om mensen bewust te maken van het tweeledige probleem: voedselverspilling en honger.

Sinds 2015 heeft “Food for Soul” over de hele wereld (Milaan, Rio en Londen) eetzalen geopend, waar gerenommeerde chef-koks voedseloverschotten omtoveren in gezonde en smakelijke maaltijden voor behoeftigen.

Door deze ervaringen leren we dat het delen van een maaltijd veel meer is dan het voeden van het lichaam: het is een gebaar van integratie en een daad van liefde. In 2030 zullen er in de wereld veel meer gemeenschappelijke eetzalen zijn waar voedseloverschotten opnieuw worden gebruikt, in mooie, inclusieve ruimtes waar iedereen welkom is.
Wij zijn de revolutie!