Duurzaamheidsrapport
De weg naar continue verbetering.

 

 

Het duurzaamheidsrapport van 2019 is een belangrijk hulpmiddel om de jaarlijkse resultaten van het duurzaamheidsplan van Lavazza door te geven aan de belanghebbenden van het bedrijf en bevat verschillende nieuwe elementen in vergelijking met voorgaande edities. Dit jaar wordt de reikwijdte van het rapport verlegd naar extra internationale Lavazza-bedrijven, met het doel om de komende jaren een rapport te maken dat geldt voor de hele groep. Verder bevat het rapport dit jaar een diepgaand onderdeel dat Goed Nieuws heet: in deze sectie worden vier verhalen verteld over een positief resultaat met betrekking tot de projecten die zijn uitgevoerd, inherent aan de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die belangrijk zijn voor het bedrijf.


Net als vorig jaar laat Lavazza weer zien hoe toegewijd het is aan de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling en heeft het zijn lidmaatschap met Global Compact vernieuwd.

 • 24

  projecten die worden ondersteund door de Lavazza Foundation

 • 17

  Landen met projecten die door de Lavazza Foundation worden ondersteund

 • +94000

  begunstigden die rechtstreeks profiteren van deze projecten

 • 67

  begunstigden in 6 landen van het trainingsprogramma A Cup of Learning

“Een perspectief dat altijd vooruitkijkt begrijpt onze wens om de best mogelijke wereld na te laten aan onze kinderen”

ALBERTO LAVAZZA, VOORZITTER LUIGI LAVAZZA S.P.A.

 • 80%

  niet-koffie aankopen van lokale leveranciers

 • 100%

  elektriciteit geproduceerd via hernieuwbare bronnen in de Italiaanse en Franse productiefabrieken en in het ondernemingsbestuur

 • -30%

  indirecte emissies

 • 4144,23kg

  verminderde Co2-uitstoot dankzij bedrijfscarpoolen

“Door het raamwerk te volgen van de 2030 Agenda van de Verenigde Naties zullen de huidige en toekomstige plannen aansluiten op de 17 Strategische Duurzaamheidsdoelstellingen (SDGs) en zullen alle belanghebbenden hierbij worden betrokken”

ANTONIO BARAVALLE, CEO LUIGI LAVAZZA S.P.A.

Voorgaande rapporten

U kunt hier een overzicht bekijken van de duurzaamheidsrapporten van de voorgaande jaren, beschikbaar voor lezen en downloaden.

DOWNLOAD HET DUURZAAMHEIDSRAPPORT VAN 2018