De inzet voor lokale gebieden

Het gemeenschapsengagement van Lavazza is een programma van lokale activiteiten gericht op de verbetering van de sociale, culturele en milieutechnische context in de lokale gebieden. Om hierbij te slagen, zet Lavazza coöperatieve relaties op met de gemeenschappen van de gebieden waarin zij opereert.

I luoghi del bello
‘I Luoghi del Bello’ (‘plaatsen van schoonheid’ in het Italiaans) is een regeneratieproject van het Aurora-district in Turijn, voortgekomen uit de samenwerking met kiesdistrict 7 van de stad, in samenwerking met ASAI, CleanUp en de Tèkhné verenigingen en met Torino Spazio Pubblico.

Het ‘I Luoghi del Bello’-project promoot sterke lokale wortels. Een lokale setting waarvan Lavazza voor meer dan 120 jaar een integraal onderdeel is geweest. Het project omvat burgers van verschillende leeftijdsgroepen, het aanmoedigen van banden tussen verschillende generaties, via de thema’s van het milieu, sociale integratie en de versterking van de relaties.
Kinderen van de lokale districtscholen, de ouderen en vrijwilligers van een aantal verenigingen waren betrokken bij alle belangrijke initiatieven. Onder de talrijke projecten die uitgevoerd werden, verbeterden de deelnemers openbare bloemperken, waarbij botanische organismen geïntroduceerd werden die een geschikte omgeving voor vlinders verzekeren.
StripOut!
Met de verhuizing naar het nieuwe ‘Nuvola’-hoofdkwartier, besloot Lavazza om meubelstukken te verkopen van het oude kantoor tegen symbolische prijzen, om deze te verwijderen en te voorkomen dat afval en verwijdering een negatieve invloed op het milieu zouden hebben gehad.

Het project omvatte meer dan 3000 items, variërend van meubilair tot IT-apparatuur. 70% hiervan werden herverdeeld. De opbrengst van de verkoop aan de werknemers van Lavazza werd gedoneerd aan lokale organisaties, terwijl 22 externe organen nieuwe en gebruikte meubels en kantoorbenodigdheden ontvingen.