Het partnerschap met Save the ChildrenLavazza heeft al meer dan 15 jaar met Save the Children samengewerkt. Met donaties in totaal van 3.000.000 euro, heeft Lavazza projecten ondersteund in India, Ivoorkust en Myanmar, en geholpen bij noodinterventies in Emilia Romagna en Nepal. Gedurende deze jaren heeft het bedrijf naast Save the Children voor twee belangrijke projecten gewerkt.Bestrijding van ondervoeding via de 1000-dagenaanpak
Lavazza en Save the Children werkten samen voor een initiatief dat gericht was op de bestrijding van kindersterfte in Calcutta, door de preventie en behandeling van ondervoeding. De belangrijkste focus lag op de eerste 1000 dagen van het leven van kinderen: een cruciale tijdspanne waarin vitale functies, evenals motor- en cognitieve vermogens, zich ontwikkelen. Het project stond in voor de betrokkenheid van:
 • 14.173

  minderjarigen

 • 60

  leraren

 • 5.719

  vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven

 • 388

  professionele zorgverleners

Het aanbieden van nieuwe levensvooruitzichten voor tieners uit de sloppenwijken
Er zijn veel tieners in Calcutta, die in sloppenwijken, ongezonde stadswijken, wonen, die de meest elementaire hygiëne en sanitaire voorzieningen missen. Lavazza en Save the Children hebben zich ertoe verbonden kansen te creëren voor de meest gemarginaliseerde adolescenten uit gedegradeerde gebieden, hen te redden van omstandigheden van misbruik en uitbuiting, met als doel hen op een duurzame manier in de wereld van werkgelegenheid te introduceren. Dankzij het project konden we meer dan 101 kwetsbare adolescenten bereiken en 240 uur opleiding en daaropvolgende follow-up werkgelegenheidsondersteuning bieden.
In 2016 verdiepten Lavazza en Save the Children verder hun banden via hun gedeelde werk voor de rechten van de kinderen en zakelijke principes: deze richtlijnen ondersteunen bedrijven in hun inspanningen om de rechten van kinderen te respecteren en te bevorderen.

Lavazza heeft besloten om verder te gaan dan de traditionele relatie tussen non-profitorganisaties en donors door met Save the Children samen te werken om een gedeelde, voortdurende inzet te creëren die in staat is om een sociaal duurzaamheidsproject op de lange termijn te ontwikkelen, evenals via de uitvoering van best practices met betrekking tot duurzaamheid binnen het bedrijf.

GA NAAR DE WEBSITE VAN SAVE THE CHILDREN