Samen een nieuw begin maken met koffie
De International Coffee Partners en Lavazza werken samen om training en steun te bieden aan de meest vruchtbare en productieve gebieden in de Trifinio-regio.
De uitdaging

In Trifinio (het grensgebied tussen Guatemala, El Salvador en Honduras) is koffie de belangrijkste inkomstenbron. Ongeveer 70% van de bevolking, en ongeveer 7.000 gezinnen in de regio, vertrouwen op het gewas om in hun dagelijkse levensonderhoud te voorzien. Ondanks de belangrijke economische en ecologische rol van koffie in de regio, wordt het potentieel van het product niet volledig benut.

De doelstellingen
Het creëren van waarde door de invoering van moderne, efficiënte en effectieve productie- technieken.

Het trainen van ondernemers door het versterken van de structuur van associaties en coöperaties .

Het ondersteunen van jongeren in de ontwikkeling van hun professionele carrière.

Het antwoord

De Lavazza Foundation speelt hierin een rol, via de International Coffee Partners, en organiseert training op het gebied van landbouw en financiën, en het bevorderen van aanpassing aan klimaatverandering.

Daarnaast zijn er fondsen opgezet voor het creëren van processen voor het verminderen van vervuiling en het verbeteren van de koffiekwaliteit.

Er wordt speciale aandacht besteed aan jongeren, via het Generaciones-project, dat voorziet in de organisatie van vakopleidingen voor jongeren in de regio, zodat zij hun eigen ondernemingsactiviteiten lokaal kunnen ontplooien.