Leren groeien
COSPE en de Lavazza Foundation werken samen om Ecuador te stimuleren te investeren in productiemiddelen die het land kan bieden, om zo de producentenverenigingen en gezinnen te helpen.
De uitdaging

Sinds 2007 heeft Ecuador een tijdperk van relatieve economische uitbreiding beleefd, dat gepaard is gegaan met een vermindering van de armoede.

In 2014 kwam echter een eind aan deze positieve tendens door de instorting van de olieprijzen, de daling van de export en de economische terugval van enkele strategische partners.

Het land bevindt zich nog steeds in een crisissituatie die heeft geleid tot een nieuwe toename van armoede en ongelijkheid.

De doelstellingen
Het versterken van de toeleveringsketen voor koffie in Ecuador, in de provincies Carchi en Imbabura.

Het optimaliseren van de fases voor en na de oogst, de consolidatie van producentenverenigingen en de implementatie van een kleinschalige koffiebranderij.

Het verhogen van het inkomen van de deelnemende gezinnen, door een toename in de koffieverkoop van 20%.
Het antwoord

Het project, ontwikkeld door COSPE en ondersteund door de Lavazza Foundation, is onderdeel van een breder kader van activiteiten, genaamd “Goede cacao: het versterken van de de toeleveringsketen voor cacao en koffie voor de voedselsoevereiniteit van Ecuador”.

Het project richt zich op drie belangrijke kwesties: de verbetering en standaardisering van de productie, de versterking van de verenigingen, en de afzet en bevordering van agro-ecologie en voedselsoevereiniteit.