De “al doende leert men” koffie
Lavazza helpt Ethiopische koffieproducenten nieuwe productie- en managementtechnieken te leren die beter zijn afgestemd op hun omstandigheden, zodat ze samen kunnen groeien.
De uitdaging

In Ethiopië worden koffieproducenten geconfronteerd met veel problemen in verband met de lage levenstandaard voor gezinnen, de individuele ontwikkeling van de landbouwactiviteit en het duurzame gebruik van natuurlijke hulpmiddelen.

Daarnaast is er sprake van een inefficiënte markt en een tekort aan beschikbare opslagmethoden.

De doelstellingen
Het verbeteren van de productie en het beheer van de boerderij.

Toegang tot belangrijke diensten en markten.
Het antwoord

De Lavazza Foundation steunt een project dat de Farmer Field School-methode gebruikt, een ervaringsgerichte methodologie die boeren laat zien hoe ze de productie en de kwaliteit van de koffie op een duurzame manier kunnen verbeteren.

Het helpt boerenorganisaties beter toegang te verkrijgen tot diensten en de markt.