1.000 dagen om te glimlachen
Kleine gebaren met grote gevolgen.
Lavazza bestrijdt ondervoeding in India en werkt samen met verenigingen en instellingen om het lot van duizenden kinderen te verbeteren.
De uitdaging

De Lavazza Foundation ondersteunt Save the Children in de strijd tegen ondervoeding in India met de “1.000 dagen”-aanpak.

De interventies tijdens de 270 dagen van de zwangerschap en de eerste 730 dagen (twee levensjaren) van het leven van het kind zijn van fundamenteel belang, omdat ondervoeding en ziekten die tijdens deze periode worden opgelopen schade veroorzaken die een gezonde lichamelijke en geestelijke groei verhinderen.

De doelstellingen
Het bestrijden van ondervoeding met de 1.000-dagenaanpak.

Het betrekken van de civiele samenleving in de belangenbehartiging met instellingen.

Het bevorderen van inclusieve toegang tot gezondheids- en voedingsdiensten voor moeder en kind.
Het antwoord

Door middel van International Coffee Partners steunt Lavazza Foundation een project dat als doel heeft spaar- en kredietmogelijkheden op te zetten voor 21 boerenorganisaties.

Daarnaast, heeft de stichting bijgedragen aan de oprichting van 15 organisaties waarbinnen producenten worden opgeleid om hoogwaardige koffie te produceren en toegang te krijgen tot de markt. Zo krijgen ze de tools om hun winst te verhogen en hun levensstandaard te verbeteren.