The World’s 50 Best Restaurants

In de beste restaurants ter wereld drinken ze Lavazza

Het restaurant dat de winnaar was van de World’s 50 Best Restaurants 2018 was Osteria Francescana van Massimo Bottura, onze merkambassadeur sinds 2013. De jaarlijkse ranglijst, samengesteld door duizenden culinaire experts, biedt sinds 2002 inzicht in de meest unieke en diverse culinaire bestemmingen. Dankzij het panel van meer dan 1.000 culinaire experts bestaat de jaarlijkse lijst van de beste restaurants ter wereld uit bestemmingen die iedere liefhebber van unieke en diverse culinaire ervaringen bezocht moet hebben. In 2017 was Lavazza niet alleen de sponsor van het evenement, maar was het ook de ster van dit initiatief, samen met Massimo Bottura.

Het koffieritueel, opnieuw uitgevonden 

De chef-kok uit Modena met drie sterren haalde zijn inspiratie uit de kwaliteit en veelzijdigheid van de ¡Tierra!-blend van Lavazza. Hiermee overtuigde hij zijn gasten met gekonfijte bergamot, kappertjes, oregano, amandelgranita, zeezout, citroenrasp en koffiepoeder. 'Ga met me mee naar Italië – Vieni in Italia con me' was de hartige herinterpretatie van de traditionele Siciliaanse granita, geserveerd in een Lavazza Puraforma-espressokop. Dit was een gerecht dat erin slaagde de meest voorkomende vooroordelen over koffie uit te dagen, omdat het hartig in plaats van zoet was, koud in plaats van warm en werd geserveerd aan het begin van de maaltijd, in plaats van aan het einde. Zodoende slaagde Lavazza er nogmaals in om zich te vestigen als het merk waar de toppers van de gastronomie wereldwijd voor kiezen, mede dankzij het Training Center, de eerste espressoschool van Italië, opgericht in 1979. Dit is al 30 jaar toegewijd aan het experimenteren met koffie en heeft op dit moment 50 branches wereldwijd.