Sigep 2017

Lavazza ¡Tierra! exclusief gepresenteerd tijdens Sigep 2017 

Lavazza was ook aanwezig tijdens de 38e editie van Sigep, de internationale handelsbeurs die een van de toonaangevende Italiaanse evenementen geworden is op het gebied van alles dat zoet is, dankzij de proefsessies, seminars, wedstrijden en laboratoria speciaal voor ijs, gebak maken, bakken en koffiebranden. Dit was het perfecte moment om, voor het eerst, de nieuwe blend ¡Tierra! Colombia te presenteren, die het hoogwaardige ¡Tierra!-aanbod verder uitbreidt met zijn duurzame kwaliteit en smaak, geproduceerd door boerderijen die zijn gecertificeerd door de Rainforest Alliance, waar kwalitatief hoogwaardige productie, respect voor het milieu en sociale verantwoordelijkheid worden gecombineerd. Een nieuw product dat de laatste trends op het gebied van koffie combineert: duurzaamheid, oog voor de herkomst en de bereiding van de producten.

Multizintuiglijk entertainment

Lavazza introduceerde bij Sigep 2017 ook de speciale editie van ‘Kafa’, een van de meest geliefde koffies ter wereld. Het is een exclusieve Single Origin van de meest hoogwaardige kwaliteit uit de Ethiopische bossen, waar de koffie spontaan groeit met minimale interventie van de lokale bevolking. De zintuiglijke ervaring van deze kostbare 100% Arabica is net zo uniek als de oorsprong: een gemarkeerde structuur en een boeket van aroma’s en geuren, met unieke, intense bloementonen. De speciale editie van Kafa wordt gekenmerkt door de evolutie van het zintuiglijke profiel en de elegante verpakking met onderscheidende tonen en een design dat de exclusiviteit benadrukt. Om deze gelegenheid te vieren, hebben een aantal van de belangrijkste chef-koks op nationaal gebied speciale sessies gehouden en livedemonstraties gegeven van exclusieve recepten, in combinatie met nieuwe Lavazza-blends, verkregen via verschillende extractiemethodes. In het bijzonder demonstreerden de gebroeders Christian en Manuel Costardi de mogelijkheden van Alteco en kwam Kafa tot leven in de handen van de beroemde patissier, Loretta Fanella. Een onmisbare ervaring was de zintuiglijke reis die het Lavazza Training Center had georganiseerd, waar professionele barista’s informeren over de verschillende methodes voor de bereiding en extractie van koffie, inclusief de fijne kneepjes van latte-kunst en mixologie. Een van hen was Dennis Zoppi, die koffie gebruikte in speciale alcoholische dranken in een volledig nieuwe, multizintuiglijke soort entertainment na sluitingstijd.