Yannick Tranchant

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Neva Cuisine (Parijs). 

Parijzenaar Yannick Tranchant ontwikkelde al vroeg in zijn leven een passie voor koken toen hij, nadat hij zijn koksstudie had afgerond, een geweldige ontdekking deed op het gebied van patisserie in het restaurant waar zijn zus werkte. Dit was het Sheraton Hotel in Roissy, waar hij de functie van patissier bekleedde.

Yannick_Tranchant_foto_01
Yannick_Tranchant_foto-02

Hij vertrok naar Ierland, waar hij zes maanden in een Frans restaurant werkte en op zoek ging naar nieuwe inspiratiebronnen. Hij keerde terug naar Frankrijk, waar hij de tweede patissier van La Grande Cascade werd, en hij na twee jaar opklom naar de functie hoofdpatissier.

 

Dit waren de meest cruciale acht jaar van zijn carrière, omdat Yannick tijdens deze periode Beatriz Gonzalez ontmoette, de adjunct-sous-chef uit Mexico die afgestudeerd was aan het Paul Bocuse-instituut.

Yannick_Tranchant_foto-04
Yannick_Tranchant_foto-03

Het duo, waarvan de gastronomische werelden en stijl elkaar aanvulden, had dezelfde wens: vrij zijn en een eigen restaurant openen. Daar kwam in juli 2011 Neva Cuisine uit voort, het restaurant werd in het achtste arrondissement van Parijs geopend. Ook de man van Beatriz Gonzalez, Mathieu Marcant, was erbij betrokken.

 

Bij Neva Cuisine brengt Yannick zichzelf met eenvoud en een sterke samenhang tot uiting via zijn gerechten. Zijn desserts zijn een kenmerkend product, die texturen en temperaturen in harmonie bij elkaar brengen. Zijn desserts zijn licht en rijk tegelijkertijd, en geven een plezierig gevoel aan iedereen die ze proeft.

 

Ze zijn geïnspireerd door Frans gebak, en daarom ook een pracht voor het oog. Bij het kiezen van ingrediënten ligt de focus op eenvoud: geen complexe of opzichtige smaakstoffen.

De andere chef-koks

Lionel Giraud
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Beatriz Gonzalez
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Denny Imbroisi
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Simone Zanoni
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Vivien Durand
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE