Vivien Durand

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Le Prince Noir (Lormont). 

Vivien Durand, die uit de Pyreneeën komt, heeft al sinds zijn jongste jaren een passie voor koken, en voelde zich van nature aangetrokken tot het binnenhalen van een chef-kokdiploma bij de cateringschool van Souillac.

 

Nadat hij in verschillende bekende restaurants in het zuiden en oosten van Frankrijk had gestudeerd, begon hij zijn carrière bij Alain Ducasse in Monaco. Vervolgens werkte hij als sous-chef bij Nicolas Masse in het Grand Hotel in Saint-Jean-de-Luz, voordat hij in 2005 zijn eerste restaurant 'La Taverne Basque' samen met zijn vrouw opende. 

Vivien_Durand_foto_01
Vivien_Durand_foto_02

Dit werd gevolgd door een tweede restaurant, 'Chez Claire et Vivien', in het Écomusée Basque-museum, wederom in Saint-Jean-de-Luz.

Deze jonge chef-kok, met zijn trendy, maar relaxte stijl en zijn zuidwestelijke accent, verdiende zijn eerste ster bij 'Eguiazabal, Le bar à vin' in Hendaye in 2013. De keuze van Michelin was op dat moment een verrassende keuze: het was het eerste restaurant in de rode gids dat tapas à la carte aanbood!

Gestimuleerd door chef-kok Alain Ducasse, winnaar van meerdere sterren, nam hij in 2014 de leiding over van de keukens van 'Prince Noir' in Lormont.

Zijn inspiratie haalt het beste uit de gerechten die hij bereidt, voor een aanbod op basis van een verrassende eenvoud en een techniek die toch uitermate verfijnd is.

Le Prince Noir

Recepten bij Le Prince Noir zijn alleen gebaseerd op verse ingrediënten van lokale producenten, twee lovehandles, vier eetlepels passie, drie grote glazen gulheid, een grote dosis gezelligheid, een kop waanzin, een stukje stevigheid, een vleugje vrolijk en, boven alles, de enorme vreugde van het delen van zoveel geluk met de gasten.

De andere chef-koks

Beatriz Gonzalez
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Yannick Tranchant
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Denny Imbroisi
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Simone Zanoni
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Lionel Giraud
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE