Virgilio Martinez

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Central Restaurante (Lima) 

Virgilio Martinez, geboren in Peru in 1977, studeerde als advocaat in Lima voordat hij zich volledig overgaf aan het koken: nadat hij het Cordon Bleu-instituut tussen Londen en Ottawa had bijgewoond, ondernam hij zijn eerste stappen in de culinaire wereld bij chef-kok Gastón Acurio, die hem later aanstelde als chef-kok van zijn restaurant Astrid y Gaston in Lima. In 2010 opende Virgilio Central, het restaurant dat er binnen een paar jaar toe zou leiden dat hij werd gebombardeerd tot ambassadeur van de Peruviaanse keuken wereldwijd. 

 Central is gelegen in hartje Lima, en de gerechten geven het begin van een nieuw tijdperk aan voor de Latijns-Amerikaanse keuken, die vooral opvalt door levendige kleuren en gedurfde creativiteit. Onderzoek naar lokale ingrediënten, dat leidde tot het Mater Iniciativa-project, en het idee om deze te presenteren op een wijze die de hoogtes van het land vertegenwoordigen, hebben ertoe geleid dat het restaurant een plek bij de 50 beste ter wereld heeft verdiend. Na drie Michelinsterren werd Central in 2014 verkozen tot het beste restaurant van Latijns-Amerika; ondertussen was Lima, opgericht in Londen in 2012, het eerste Peruviaanse restaurant dat in Europa een ster verdiende.
Virgilio Martinez is een Lavazza-merkambassadeur: in 2017 presenteerde hij verschillende recepten ter promotie van Single Origin, de koffies die speciaal zijn toegewijd aan de relatie tussen het product en het land.   

De andere chef-koks

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Albert Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE