Simone Zanoni

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Le George in het Four Seasons Hotel George V (Parijs).

Toen de 18-jarige Simone Zanoni het Gardameer, zijn geboortestad Salò en zijn familie achterliet om een baan en zijn geluk in Londen te vinden, had hij zich waarschijnlijk nooit kunnen voorstellen dat hij twintig jaar later de enige Italiaanse chef-kok in Frankrijk met twee Michelinsterren zou zijn.

 

Dit heeft hij natuurlijk aan zijn eigen inspanningen te danken, maar ook mede dankzij een zekere Gordon Ramsay, die hem de keuken van zijn restaurant in het Trianon-paleis in Versailles toevertrouwde. Laten we bij het begin beginnen. Kort na zijn aankomst in Londen, en nadat hij een Cordon Bleu-kooktraining had bijgewoond, zag Zanoni een advertentie voor een baan bij het restaurant Aubergine van Ramsay.

 

 

Simone_Zanoni_foto_01
Simone_Zanoni_foto_02


Tussen 1997 en 2001 klom hij van leerling-kok op tot Chef de Partie bij Aubergine. Tussen 2001 en 2003 leidde het vertrouwen van Ramsay in zijn vaardigheden tot een functie als Vice Chef Tournant voor Gordon Ramsay Holdings, waarbij hij afwisselend verantwoordelijk was voor drie restaurants: Amaryllis, Pétrus en Claridge’s.

 

Na een korte terugkeer naar Italië in het Dal Pescatore-restaurant in Canneto sull’Oglio, ging Zanoni weer terug naar Londen, waar hij van 2004 tot 2007 chef-kok was van het driesterren-vlaggenschiprestaurant Gordon Ramsay. Een jaar later bood de Schotse chef-kok hem een nieuw avontuur aan als leidinggevend chef-kok van zijn restaurant in het luxe Hotel Waldorf Astoria in het Trianon-paleis in Versailles, waar Simone in 2009 direct twee sterren binnensleepte.

Onverwachte combinaties worden winnende combinaties

ONTDEK MEER

In combinatie met deze ervaring, die nog steeds niet is afgelopen, voegde Zanoni in februari 2014 nog een succesvolle onderneming toe aan zijn lijst met de opening van Le Rafael, het eerste koosjer haute cuisine-restaurant in Parijs. Hij accepteerde de uitdaging, en slaagde met vlag en wimpel, door als Italiaanse chef-kok een gastronomisch menu met een hoge kwaliteit aan te bieden, en zich ondertussen te houden aan de strikte dieetvereisten van het Joodse geloof.

Restaurant Le George   

Le George biedt lichte, moderne gerechten in de Mediterrane stijl, bedoeld om samen gezellig van te genieten, aangezien de meeste gerechten worden aangeboden in halve porties. Het is een gezellige gastronomische ervaring, die gasten uitnodigt op een reis van de Côte d’Azur naar het Noorden van Italië, zoals is ontsproten aan de verbeelding van chef-kok Simone Zanoni.

De andere chef-koks

Denny Imbroisi
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Lionel Giraud
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Vivien Durand
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Beatriz Gonzalez
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Yannick Tranchant
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE