Shaun Rankin

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Ormer Restaurant&Bar (St.Helier, VK). 

Shaun Rankin is een bekende chef-kok met een Michelinster en een passie voor de verse producten van de Kanaaleilanden, waar hij woont.

Er ligt een klein stukje land tussen Normandië en Groot-Brittannië: Jersey, een van de grootste eilanden in het Kanaal en een bestemming voor surfers, zakenmannen en voedselliefhebbers. Ze komen van de nabijgelegen kusten om de gerechten van zijn restaurant, Ormer, te proberen. Dit opende in 2003 in het hart van de hoofdstad van het eiland, St. Helier. Rankin is daar een echte ster, niet alleen omdat hij een succesvol programma op de lokale tv presenteert, maar vooral omdat hij al binnen vier maanden na de opening een Michelinster verdiende: een record, in vergelijking met Europese normen.

01_IMG_Shaun_Rankin
02_IMG_Shaun_Rankin

Voedselrecensenten noemen hem een ‘meesterlijke’ kok, die in 2011 zijn eerste boek met recepten publiceerde. ‘Seasoned Islands’ is een verzameling culinaire gerechten en adembenemende afbeeldingen van de Kanaaleilanden.

Zijn recepten verschijnen ook in ‘Yes Chef!’ en ‘Nigel Haworth’s Obsession’.

Onlangs is Shaun Rankin de samenwerking aangegaan met het luxe hotel Flemings Mayfair   

Flemings Mayfair 

De liefde van chef-kok Shaun Rankin voor de Kanaaleilanden en het lokale voedsel is terug te zien in het menu van Flemings Mayfair, dat speciale seizoensgebonden ingrediënten biedt zoals verse kreeft, krab, oesters, sint-jacobsschelpen en kruiden die handmatig aan de kust zijn geplukt.

De andere chef-koks

Ernst Knam
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Norbert Niederkofler
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE