Renato Ardovino

Vandaag de dag is Renato Ardovino een van de toonaangevende figuren in Italiaans taartontwerp: Renato, afkomstig uit Paestum, heeft een ambachtelijke werkplaats in Battipaglia (in de provincie Salerno) waar hij verbluffende creaties maakt, zoals sponscake, suiker, glazuur, enz.

 

Na zijn studie aan de kunstacademie werd Renato Ardovino aangetrokken door de wereld van gebak, die hij verrijkte met ontwerpen, kleuren en creativiteit nadat hij dit bij de grootste internationale meesters had bestudeerd.

 

Hij ondernam 20 jaar geleden zijn eerste stappen in de gastronomie, op het moment dat hij het restaurant van het gemeentetheater in Salerno beheerde en het café kocht waar hij in werkte. Hij veranderde dit café in een etablissement in de Weense stijl. 

 

Zijn inspiratie groeide na verloop van tijd, dankzij verschillende samenwerkingsverbanden met de belangrijkste figuren in taartontwerp. Zijn stijl is elegant en verfijnd, maar ook vindingrijk en kleurrijk, zoals te zien is in zijn creaties: van bruiloftstaarten tot taarten voor kinderen. In korte tijd is Renato Ardovino dankzij een winnende combinatie opgeklommen tot de top tien van Italiaanse taartontwerpers: kunst en taarten maken.

 

Sinds 2018 is hij merkambassadeur voor Eraclea, waar hij al 20 jaar klant van is geweest. Hij biedt Eraclea-producten op een verrassende manier aan in zijn etablissement, omdat hij zelfs met de meest eenvoudige recepten een koffiepauze in de bar kan transformeren in een moment van puur genieten van kunst.

 

Sinds 2012 is hij een van de nieuwe gezichten van Real Time en de presentator van verschillende televisieshows: ‘Torte in Corso con Renato’ (taarten in de maak met Renato) en ‘My Cake Design’. In 2013 bracht de uitgever Rizzoli zijn eerste boek, ‘Torte in Corso con Renato’, uit, dat een bestseller werd (m.a.w. Beste BUR).

 

De andere chef-koks

Lorella Fanella
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Alfredo Russo
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Moreno Cedroni
ONTDEK MEER

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE