Pietro Leemann

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

Joia (Milaan). 

Chef-kok Pietro Leemann, de vriendelijke en opmerkzame chef-kok uit Ticino, werd in 1961 geboren.

Hij ontdekte al op jonge leeftijd de mysteries van de aarde en de natuur terwijl hij speelde en werkte in de groentetuin van zijn familie, maar het was een vanillebavarois van chef-kok Angelo Conti Rossini die zijn passie voor koken aanwakkerde.

Hierna begon Leemann zijn trainingsperiode, waarin hij de fijne kneepjes van het vak leerde van leermeesters zoals Fredy Girardet en Gualtiero Marchesi en twee jaar in China en Japan verbleef, een mijlpaal voor hem, waar hij een nieuw soort spiritualiteit leerde kennen.

Na zijn terugkeer in Italië opende hij in 1989 met een groep vrienden een eigen restaurant in Milaan, met een zeer aansprekende naam: 'Joia' werd in 1996 het eerste vegetarische restaurant in Europa dat de prestigieuze Michelinster kreeg en is tot op de dag van vandaag het enige vegetarische restaurant met een ster.

Terwijl steeds meer Ethiopische en Maghrebijnse restaurants in Milaan werden geopend, serveerde Leemann hier gerechten die een ode waren aan de creativiteit, zijn enige god.

Pietro Leeman en Magia betoveren tijdens Eataly Smeraldo

Als een echte beeldhouwer uit de oudheid is hij altijd op zoek geweest naar de echte essentie van de natuur, met accenten die al het overbodige van ingrediënten verwijderen, voor een ongrijpbare en smaakvolle gastronomische ervaring met behulp van eenvoudige kooktechnieken waarbij de smaken op de tong smelten.    

Na 29 jaar wordt Joia beschouwd als het belangrijkste centrum van Europa voor groene, ethische en duurzame gerechten waar chef-kok Leemann zonder twijfel de pionier van is geweest.

leemann_img_dx_02
leemann_img_dx_00

In 2015 was hij de chef-kok-ambassadeur voor de Milan Expo.
Hij heeft acht boeken over voedselcultuur en recepten geschreven, waarvan het meest recente ‘Veg per scelta’ (Liever groente, meerdere uitgevers) is geweest. Hij deed dit samen met zijn vriend, de journalist Gabriele Eschenazi, waarmee hij 'The Vegetarian Chance' heeft opgericht, het eerste internationale festival voor vegetarische cultuur en gerechten.

Hij is sinds 2016 een Lavazza-merkambassadeur en is op dit moment betrokken bij verschillende projecten met bedrijven en instanties (openbaar en privé) met als doel het verspreiden van zijn filosofie over het leven en koken, een lied dat wordt gezongen door een van de meest romantische chef-koks van onze tijd. 

03-Lavazza-articoloEataly-imgsx
04-Lavazza-articoloEataly-imgdx
Alle chef-koks ter wereld proberen naar de sterren te reiken: de recepten van Davide Oldani, Pietro Leeman en Dennis Zoppi voor Koffie in de ruimte.

Joia

De gerechten van de Michelinsterrenchef-kok Pietro Leemann hebben altijd de natuur erbij betrokken, altijd met accenten die de ingrediënten tot de meest ongrijpbare en smaakvolle essentie terugbrengen, dankzij eenvoudige kooktechnieken en smaken die op de tong smelten. Dit is een ode aan de natuur, gezongen door de meest romantische chef-kok van onze tijd.

De andere chef-koks

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Renato Ardovino
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

De Costardi broers
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Luca Fantin
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Lorella Fanella
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Moreno Cedroni
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE