Norbert Niederkofler

U kunt onze koffie in deze restaurants vinden:

St. Hubertus in het Hotel Rosa Alpina (San Cassiano, Badia). 

Norbert Niederkofler groeide op in Alto Adige, waar hij vele dagen doorbracht in de keuken van het kleine hotel van zijn familie en ondertussen ervan droomde om over de hele wereld te reizen. Hij ging naar de cateringschool in Tegernsee in Duitsland, waarna hij zijn training voortzette in Italië en zijn talent verder aanscherpte in beroemde restaurants in Londen, Zürich en Milaan. Tijdens de jaren tachtig en negentig werd hij beïnvloed door verschillende topchef-koks. In het bijzonder werd Norbert door Eckart Witzigmann in München en David Bouley in New York twee fundamentele voorwaarden aangeleerd voor het creëren van kwaliteit in de keuken: onvoorwaardelijk respect voor de natuur en de kwaliteit van grondstoffen. 

De cirkel was rond in 1996 in San Cassiano, toen Niederkofler het St. Hubertus-restaurant opende in het Hotel Rosa Alpina, waar hij alleen lokale ingrediënten gebruikte en de natuurlijk schatten van de Dolomieten promootte. Vier jaar na de opening kreeg het St. Hubertus de eerste Michelinster, met een tweede in 2007 en een derde in 2018.
De chef-kok uit Alto Adige is al sinds 2016 een Lavazza-merkambassadeur, het jaar waarin Niederkofler Care’s oprichtte, een instituut voor ethische en duurzame gerechten.

Ristorante St. Hubertus

Het kroonjuweel van het Hotel & Spa Rosa Alpina is het Michelinsterrenrestaurant St. Hubertus: elegant en verfijnd, met slechts 11 tafels. De gerechten van Niederkofler zijn eenvoudig en verrassend, met een lichtheid die kan worden geproefd met de ogen en de mond.

 

Adres: Strada Micurà de Rü, 20, 39036 San Cassiano in Badia (BZ)

 

BOLZANO

Telefoon: 0471 849500

In maart 2018 trad hij op als gastheer in het Chesal 1805-restaurant in Bardonecchia, waar hij de Cena Stellata, of maaltijd onder de sterrenhemel, organiseerde, een echte hommage aan de bergcultuur.

Norbert Niederkofler, een chef-kok tussen de bergen en de sterren

De andere chef-koks

Igor Macchia en Giovanni Grasso
BEKIJK DE BIOGRAFIE

De Costardi broers
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Filippo La Mantia
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Luca Fantin
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Dennis Zoppi
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Carlo Cracco
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Ferran Adrià
BEKIJK DE BIOGRAFIE

Massimo Bottura
BEKIJK DE BIOGRAFIE